Värmande gulasch, billigt och gott.
Foto: Ulrika Pousette
Värmande gulasch, billigt och gott.

Cheap och värmande gulasch

4,1 (29 röster)

Det här är en riktigt bra vinterrätt som bara blir godare om den får stå till sig en dag. I gulasch är det ofta färsk paprika, men eftersom paprikan inte är i säsong i januari har jag istället använt grillad. Belugalinser är för övrigt så gott att använda i en sådan här rätt, det blir perfekt tuggmotstånd.

Recepten är hämtade ur Hanna Olvenmarks ”Portionen under tian – 300 kronorsveckorna” (Ordfront). Receptfoto: Ulrika Pousette.

Lakto-vegetarisk. 0,4 kg CO2e/port.

Cheap och värmande gulasch

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 250 g rotselleri
  • 2 morötter
  • 4 potatisar
  • 1 grillad paprika, bit, inlagd
  • 1 lök, gul
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 chili, röd
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • olja, att steka i
  • 400 g krossade tomater
  • 4 dl vatten, drygt
  • 1 dl rött vin, t ex matlagningsvin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 lagerblad
  • 2 dl belugalinser, torkade
  • 2 tsk timjan, torkad
  • salt och svartpeppar
  • Vitlökssås

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk frysta kryddor, t ex dill, persilja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Av: Aftonbladet

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK