Thailändsk mat när den är som godast

Wichudaporn Chaiyasaeng med sin nya kokbok Super tasty thai

Av: Nina Kindbro

Publicerad:
Uppdaterad:
Wichudaporn Chaiyasaeng lagar thailändskt med äkta smaker.
Foto: Ulrika Ekblom
Wichudaporn Chaiyasaeng lagar thailändskt med äkta smaker.

Wichudaporn Chaiyasaeng ger ut sin första kokbok Super tasty thai. Boken är fylld med både klassiska thailändska recept men också försvenskade varianter. Här bjuder hon på några recept ur kokboken.

Wichudaporn Chaiyasaeng kom tvåa i Sveriges Mästerkock 2019 men när det kommer till just thailändsk matlagning är hon en okrönt drottning.

Vi är många som älskar de thailändska smakerna men hemma i köket kan det vara svårt att få till dem. Wichudaporn Chaiyasaeng guidar oss bland de olika ingredienserna och tipsar om vilka svenska råvaror man kan använda i stället. Här bjuder hon på några härligt kryddiga och goda recept ur sin nya kokbok Super tasty thai.

Foto: Ulrika Ekblom
Wichudaporn Chaiyasaeng

Wichudaporn Chaiyasaeng med sin nya kokbok Super tasty thai, Bonnier fakta.

Laddar ...
Foto: Ulrika Ekblom
Laxsallad med läckra smaker.
Foto: Ulrika Ekblom
Asiatiska tacos, gott till fredagsmyset.
Foto: Ulrika Ekblom
Tom kha-gai soppa
Foto: Ulrika Ekblom
Stekt röding med smält vitlökssmör och fänkål
Foto: Ulrika Ekblom
Kokosglass
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN