Thailändsk mat när den är som godast

Wichudaporn Chaiyasaeng med sin nya kokbok Super tasty thai

Av: 

Nina Kindbro

Wichudaporn Chaiyasaeng lagar thailändskt med äkta smaker.

Foto: Ulrika Ekblom

Sveriges mästerkock

Wichudaporn Chaiyasaeng ger ut sin första kokbok Super tasty thai. Boken är fylld med både klassiska thailändska recept men också försvenskade varianter. Här bjuder hon på några recept ur kokboken.

Wichudaporn Chaiyasaeng kom tvåa i Sveriges Mästerkock 2019 men när det kommer till just thailändsk matlagning är hon en okrönt drottning.

Vi är många som älskar de thailändska smakerna men hemma i köket kan det vara svårt att få till dem. Wichudaporn Chaiyasaeng guidar oss bland de olika ingredienserna och tipsar om vilka svenska råvaror man kan använda i stället. Här bjuder hon på några härligt kryddiga och goda recept ur sin nya kokbok Super tasty thai.

Wichudaporn Chaiyasaeng

Foto: Ulrika Ekblom

Wichudaporn Chaiyasaeng med sin nya kokbok Super tasty thai, Bonnier fakta.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skaffa världens smartaste trådlösa stek- och grilltermometer på Cervera och få perfekt resultat varje gång

Cervera

Till shoppen

Laxsallad med läckra smaker.

Foto: Ulrika Ekblom

Asiatiska tacos, gott till fredagsmyset.

Foto: Ulrika Ekblom

Tom kha-gai soppa

Foto: Ulrika Ekblom

Stekt röding med smält vitlökssmör och fänkål

Foto: Ulrika Ekblom

Kokosglass

Foto: Ulrika Ekblom
Publisert:

LÄS VIDARE

Krispig lax­sallad med läckra thai­smaker

ÄMNEN I ARTIKELN

Sveriges mästerkock