Svampsoppa
Svampsoppa

Svampsoppa av trattkantareller och vilt

5 (3 röster)

Recept

Svampsoppa – svamp och vilt passar som hand i handske. Den här rätten kommer direkt från skogen! Klar soppa med djupa smaker som värmer gott. Till soppan serveras med fördel ett nybakat bröd med smör och lite västerbottensost.

Svampsoppa

  • Ingredienser

  • 1 l vatten
  • 2 buljongtärningar, eller 3 msk kalvfond på flaska
  • 100 g rökt renstek, torkad renbog eller något kallrökt vilt
  • 2 dl färska trattkantareller, eller 0,75 torkade
  • 1 morot, liten + lika mycket rotselleri
  • 10 cm purjolök
  • salt och peppar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Kalle J med vitvinsrisotto

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Svamprecept

Soppa

Förrätt

MER OM GODARE

Värmande karpatisk svampsoppa

30 min

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Grytor och kastruller – bra tips till köket

Sveriges Mästerkock: Här är vinnarnas kokböcker

Kantarelltoast

20 min

Svamppytt

40 min

Frikadeller i currysås med ris

30 min

Soppsallad

25 min

Zucchinilasagne med köttfärs

30 min

Grillat kantarellpaket med biff

35 min

Brownies bakade med sötpotatis

1 h 15 min

Chicken à la King med ris

30 min

Grön soppa med gräddmoln

40 min

Salted caramel freak-shake

15 min

Dinoburgare som man blir stark av

1 h

Slingrande börek med pumpafyllning

1 h 30 min

Lammracks med örtglaze

1 h

Picklade kantareller

20 min

Husmanskost – här är tio klassiska rätter

Baka gyllene chouquettes

45 min

Naanbröd – så bakar du de goda bröden

3 h 20 min

Tahini – så gör du den goda sesampastan

10 min

Chicken tikka masala – kryddigt, hett och gott

40 min

Karljohansvamp i vitvinsrisotto

55 min

Ostdipp med extra sting – perfekt till nachos

15 min