Havtornssylt – snabblagat och syrligt gott
15 min
Lingonsylt – hemgjord lingonsylt smakar så mycket godare än den som finns i affären. Med en bärplockare går det fort att få ihop till några burkar sylt. Gillar du sylt med mycket gelé i ska du röra ner lite socker i taget och röra tills allt socker löst sig. Vill du inte ha så mycket gelé så rör du mindre.
Omogna lingon innehåller mer pektin och gör att sylten blir mer geléig. Är dina bär väldigt mogna eller om du vill ha en fastare sylt kan du byta ut hälften av sockret mot syltsocker.
Rör mycket om du vill har mer gelé i sylten.
Förvara burkarna upp och ner så kommer det inte in luft som kan medföra att sylten förstörs.
Har du lyckan att hitta mycket blåbär kanske det räcker både till sylt och paj. Här finns receptet.
Björnbär passar fint som sylt. Servera den kall till pannkakor eller varm till vaniljglass. Här finns receptet.
15 min
25 min
1 h
20 min
30 min
50 min
10 min
10 min
15 min
1 h
20 min
30 min
45 min
30 min
5 min
1 h 40 min
2 h
1 h 30 min
30 min
1 h 30 min
10 min
30 min
30 min
15 min
25 min
1 h
20 min
30 min
50 min
10 min
10 min
15 min
1 h
20 min
30 min
45 min
30 min
5 min
1 h 40 min
2 h
1 h 30 min
30 min
1 h 30 min
10 min
30 min
30 min