Ingredienser
Sallad
- 1 dlquinoa, svart (3 dl kokt)
- 600 gmorötter
- 2 röda paprikor, ekologiska
- 2 tskharissa kryddpasta
- 0,5 tskkumminfrön
- 250 gcocktailtomater, i olika färger
- 1 krukakruspersilja
- 1 kruka mynta
- 0,5 dlgula russin, ekologiska
- 2 mskOlivolja
- 0,5 tskflingsalt
Topping
- 0,5 dlskalade pistagenötter
- 25 gfärsk mynta
Tillbehör
- örthummus, se recept nedan
- 1 citron
Örthummus (bas)
- 1 förpackningkikärter, ca 240 g avrunna
- 2 mskljus tahini
- 1 mskOlivolja, kallpressad
- 1 citron, zest + 1 msk citronsaft (ekologisk)
- 2 dlblandade färska örter, t ex basilika, persilja, koriander
- himalayasalt
- Svartpeppar, nymalen
Örthummus (topping)
- 1 mskOlivolja, kallpressad
- 0,5 dlkikärter, rostade
- 1 mskSesamfrön, oskalade
- blandade färska örter
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Therese Elgquist
Mat ska både smaka gott – och göra gott för planeten. Det är fokus när kokboksförfattaren och matkreatören Therese Elgquist står i köket.
Visa 10 recept