Rispuffstårta med choklad och punsch

Av Godare

(7)

Vad tycker du?

Rispuffstårta med choklad och punsch

– Redan som barn lekte jag med olika smaker. När mina kompisar valde vanilj- och jordgubbsglass så tog jag ägglikör och romrussin, berättar Hela Sverige bakar-vinnaren Linn Utbult.
– Ett av mina starkaste smakminnen från öa är när vi syskon fick en rejäl skopa vaniljglass med lite punsch på. Så enkelt, men så otroligt gott. Även i den här tårtan tar jag med flingsalt, så att det blir en fin brytning mot det söta i punschen och den vita chokladen.

Rispuffstårta med flingsalt som bryter fint mot det söta i punchen och den vita chokladen.

Ingredienser

Botten

  • 60 gMörk choklad
  • 2 tskRapsolja
  • 4 dlrispuffar
  • 1 dlkokosflakes
  • 1 Flingsalt, nypa

Chokladbavaroise

  • 3 bladgelatin
  • 1,75 dlvispgrädde
  • 1,75 dlmjölk
  • 0,5 dlströsocker
  • 4 äggulor
  • 1 tskvaniljpasta
  • 130 gMörk choklad
  • 1 nypasalt

Vit chokladmousse

  • 2 bladgelatin
  • 3 dlvispgrädde
  • 200 gVit choklad
  • 3,5 mskÄggula
  • carlhamns flaggpunsch

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Rispuffstårta med choklad och punsch