Korv med chili-topping

3,9 (14 röster)

Veganskt på grillen

Ju mer desto bättre. Toppa korv med bröd med kryddigt god chorizochili, krämig ärtguacamole och en klick aiolimajonnäs. Här pratar vi riktiga smakexplosioner signerade Jävligt gott-bloggaren Gustav Johansson.

Korv med chili-topping

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Chorizochili

  • 300 g vegofärs
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 chipotlechili, torkad eller chipotlepulver
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk mald spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1.5 msk rökt paprikapulver
  • 1.5 msk torkad oregano
  • 2 tsk torkad timjan, torkad
  • 6 kryddnejlikor
  • 0.5 dl bbq-sås, söt och rökig
  • 1 msk grönsaksfond, mörk
  • 1 msk soja, japansk
  • 2 dl vatten, cirka
  • 1 tsk limesaft
  • salt och peppar
  • rapsolja, till stekning
  • Till servering

  • 8 grillkorv, vegetariska
  • 8 korvbröd, stora
  • Ärtguacamole

  • 3 dl gröna ärtor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 lime, saften
  • 1 kruka koriander
  • 0.5 rödlök
  • 1 st tomat
  • salt och peppar
  • Aiolimajonnäs

  • 6 msk kikärtsspad
  • 5 dl olivolja, cirka
  • 2 tsk dijonsenap, eller efter smak
  • 2 msk citronsaft, eller vitvinsvinäger. eller mängd efter smak.
  • salt och vitpeppar
  • 2 vitlöksklyftor

Gör så här

Vegokorv med chorizochili – en smaksensation!
Foto: EMIL HOVMARK
Vegokorv med chorizochili – en smaksensation!

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM GODARE