Mandelröra med ricotta och mynta

Av: 

Aftonbladet

Godare

Här visar kocken Markiz Tainton hur du gör en fantastisk mandelröra, som du smakar upp med massor av ricotta och färsk mynta. Passar perfekt till ett par frasiga våfflor eller att äta som den är.

Markiz Taintons nya tv-program

Markiz Tainton var med i Sveriges Mästerkock 2014 och är i dag en älskad matkreatör och tv-kock. Nu är hon aktuell med ett eget program på tv-kanalen Godare. I serien bjuder hon bland annat på en krämig grön shakshuka, en pumpapasta med knaperstekt sidfläsk och flera lyxiga och enkla tapas.

– Sedan gör jag också fantastiska matvåfflor som man gör på kokosfett, rismjöl och kokosvatten.

Du kan också se programmen på Aftonbladet Mat & dryck.

Fantastiskt god mandelröra.
Publisert:

LÄS VIDARE

Så gör du frasiga kokosvåfflor

ÄMNEN I ARTIKELN

Godare

Vegetarisk mat

Recept

Markiz Tainton – matkreatör

MER OM GODARE

Så gör du frasiga kokosvåfflor

Frasiga, matiga våfflor med crunchiga röror

45 min

Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor

Ärtröra med smak av basilika

Här är Markiz härliga matresa

Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk

Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen

Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott

Därför ska du aldrig riva vitlök

Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan

Vad ska du laga i helgen? Fråga Markiz Tainton!

Smarta knepet när du saltat maten för mycket

Tricket som tar kryddorna till en ny nivå

Markiz Taintons gröna shakshuka

30 min

Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt

Laga Markiz krämiga pasta

50 min

Superenkel middag: Laga allt i en gryta

1 h 10 min

Packat för picknick – Markiz Tainton tipsar

Vanliga missen många gör när de steker

Välkommen till tv-kanalen Godare

Markiz goda kyckling

35 min

Vad blir det till middag?

Flankstek med ugnsbakad blomkål

1 h 15 min

Markiz Tainton svarade på frågor om godaste helgmaten