Dekadent chokladmousse med saltad mandelgrädde

Av Godare

(10)

Vad tycker du?

Dekadent chokladmousse med saltad mandelgrädde

Dekadent chokladmousse med saltad mandelgrädde. Smält en hel kaka mörk choklad och vispa samman den med krämig kokosgrädde, avokado, lönnsirap, salt och vanilj. Resultatet blir en vansinnigt dekadent och härlig mousse, som även funkar finfint som ganache till chokladtårta. Recept ur boken Comfort food av Agnes Gällhagen.

Chokladmousse med saltad mandelgrädde

Ingredienser

  • 100 gMörk choklad, 70% kakaohalt
  • 2 dlKokosgrädde
  • 1 avokado, liten
  • 2 mskKakao
  • 3 msklönnsirap
  • 1 krmvaniljpulver
  • 1 krmSalt

Mandelgrädde

  • 2,5 dlKokosgrädde
  • 3 mskMandelsmör
  • 1,25 msklönnsirap
  • 1 krmhimalayasalt, fint
  • 0,5 krmvaniljpulver

Till servering

  • färska bär, eller frysta. t ex hallon, björnbär eller jordgubbar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Dekadent chokladmousse med saltad mandelgrädde