Chokladmousse med saltad mandelgrädde
Foto: Agnes Gällhagen
Chokladmousse med saltad mandelgrädde

Dekadent chokladmousse med saltad mandelgrädde

1 (3 röster)

Dekadent chokladmousse med saltad mandelgrädde. Smält en hel kaka mörk choklad och vispa samman den med krämig kokosgrädde, avokado, lönnsirap, salt och vanilj. Resultatet blir en vansinnigt dekadent och härlig mousse, som även funkar finfint som ganache till chokladtårta. Recept ur boken Comfort food av Agnes Gällhagen.

Tid tillkommer för moussen att stelna i kyl eller frys.

SUPERKRAFT: Skickar lyckliga vibrationer genom kroppen.

Dekadent chokladmousse med saltad mandelgrädde

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 100 g mörk choklad, 70% kakaohalt
  • 2 dl kokosgrädde
  • 1 avokado, liten
  • 2 msk kakao
  • 3 msk lönnsirap
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • Mandelgrädde

  • 2.5 dl kokosgrädde
  • 3 msk mandelsmör
  • 1.3 msk lönnsirap
  • 1 krm himalayasalt, fint
  • 0.5 krm vaniljpulver
  • Till servering

  • färska bär, eller frysta. t ex hallon, björnbär eller jordgubbar

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK