Markiz svar i chatten om godaste helgmaten

Här får du middagstips och inspiration till helgen

Uppdaterad 2021-06-11 | Publicerad 2021-04-09

Äntligen fredag igen! Det ska firas med något riktigt gott på middagsbordet. Men vad?

Läs Markiz Taintons tips och inspiration i chatten.

Hon känner till hemligheten bakom helt perfekt ris. Hur man får ut mer smak av kryddorna. Och vilka kombinationer som får smaklökarna att explodera. Markiz Tainton ger sina bästa tips inför helgens matlagning. 

Här kan du läsa frågor och svar från chatten med Markiz Tainton.

  • Fastnålat inlägg
    9 april 2021
    Markiz Tainton

    Tack till alla er som häng här med mig och tack för roliga frågor. Älskar högt och lågt. Missa inte min nya säsong på www.godare.se i nya säsongen tar jag mer er på en inspirationsresa till många olika kök. Fortfarande enkelt med SMAKRIKT! Vi hörs snart igen! trevlig helg.

Denna chatt är stängd.

  • 9 april 2021

    Hej Markiz,

    Har du tre tips på rätter med sötpotatis? :)

    Önskar dig en fin helg!

    R

    Pommes

    Mos med chevre

    i en gryta.

    :)

    Markiz Tainton
  • 9 april 2021

    Vad skulle du säga skiljer grekisk och turkisk youghurt och vilka användningsområden passar de olika bäst yill?

    Roger

    Turkisk yoghurt :är

    mild med en behaglig syra. En allroundyoghurt som passar lika bra naturell till färska bär, som till kalla krämiga såser.

    Grekisk yoghurt är frisk, något syrligare än Turkisk yoghurt. Innehåller mer protein vilket ger fastare konsistens. Perfekt i desserter, tzatziki och andra sammanhang där du vill balansera sötma och få en fastare konsistens.

    Rysk yoghurt är lyxigt krämig men med yoghurtens friska syra. Perfekt istället för crème fraiche, grädde och smetana, då den har likvärdiga kokegenskaper men är betydligt magrare.

    Markiz Tainton
  • 9 april 2021

    Idag blir det nyrökt abborre, kokt potatis, hårt tunnbröd och riktigt smör.

    Ulla

    oh va gott. Se till att bryna smöret så det blir riktigt nötigt. <3

    Markiz Tainton
  • 9 april 2021

    vill gärna ha tips på hur du skulle lagat en kebabsås.

    Filip

    Bästa kebabsåsen i min värld är.

    Naturell yoghurt

    torkad mynta

    Vitlök

    lite chilisås

    Klart!

    Markiz Tainton

Aktuell med ny säsong på Godare

Markiz Tainton var med i Sveriges Mästerkock 2014 och är idag en älskad matkreatör och tv-kock. 

Nu är hon aktuell med en ny säsong av sin populära programserie “Markiz Tainton” på tv-kanalen Godare. 

– Säsong två är äntligen här, det känns så himla kul! Jag hoppas att den kan inspirera och också utmana tittaren i att våga kliva in i smaker och kök som kanske är okända, säger hon. 

Precis som förra säsongen får tittaren följa med på en härlig resa med kryddor, smaker och rätter från olika delar av världen. 

– Mat är dofter, kultur och kärlek – säsong två består av alla de komponenterna, säger hon. 

Har du en fråga till Markiz om vad just du ska laga ikväll? Missa inte chansen att chatta med henne här på Aftonbladet Mat & Dryck klockan 14. 

Markiz Tainton 

  • Ålder: 34
  • Yrke: Matkreatör och tv-profil. 
  • Bor: I Solna tillsammans med maken Kevin och barnen Liora och Sade. ● Drömmer om: Att få göra mer tv, jag älskar det!
  • Aktuell med: En ny säsong av matlagningsprogrammet ”Markiz Tainton” på Godare och podden ”Vass tunga”. Driver bloggen och intstagramkontot markiztainton. 
Vad blir det till middag? Markiz Tainton svarar