Markiz svar i chatten om godaste helgmaten

Här får du middagstips och inspiration till helgen

Av: 

Elisa Amorelli

Middagstips

Äntligen fredag igen! Det ska firas med något riktigt gott på middagsbordet. Men vad?

Läs Markiz Taintons tips och inspiration i chatten.

Hon känner till hemligheten bakom helt perfekt ris. Hur man får ut mer smak av kryddorna. Och vilka kombinationer som får smaklökarna att explodera. Markiz Tainton ger sina bästa tips inför helgens matlagning. 

Här kan du läsa frågor och svar från chatten med Markiz Tainton.

Fastnålat inlägg
09. april 2021 kl 15:04av Markiz Tainton
DELA

Tack till alla er som häng här med mig och tack för roliga frågor. Älskar högt och lågt. Missa inte min nya säsong på www.godare.se i nya säsongen tar jag mer er på en inspirationsresa till många olika kök. Fortfarande enkelt med SMAKRIKT! Vi hörs snart igen! trevlig helg.

Skicka inlägg
  • Hej Markiz,

    Har du tre tips på rätter med sötpotatis? :)

    Önskar dig en fin helg!

    R

    Pommes

    Mos med chevre

    i en gryta.

    :)

    Markiz Tainton
  • Vad skulle du säga skiljer grekisk och turkisk youghurt och vilka användningsområden passar de olika bäst yill?

    Roger

    Turkisk yoghurt :är mild med en behaglig syra. En allroundyoghurt som passar lika bra naturell till färska bär, som till kalla krämiga såser.

    Grekisk yoghurt är frisk, något syrligare än Turkisk yoghurt. Innehåller mer protein vilket ger fastare konsistens. Perfekt i desserter, tzatziki och andra sammanhang där du vill balansera sötma och få en fastare konsistens.

    Rysk yoghurt är lyxigt krämig men med yoghurtens friska syra. Perfekt istället för crème fraiche, grädde och smetana, då den har likvärdiga kokegenskaper men är betydligt magrare.

    Markiz Tainton
  • Idag blir det nyrökt abborre, kokt potatis, hårt tunnbröd och riktigt smör.

    Ulla

    oh va gott. Se till att bryna smöret så det blir riktigt nötigt. <3

    Markiz Tainton
  • vill gärna ha tips på hur du skulle lagat en kebabsås.

    Filip

    Bästa kebabsåsen i min värld är.

    Naturell yoghurt

    torkad mynta

    Vitlök

    lite chilisås

    Klart!

    Markiz Tainton

Aktuell med ny säsong på Godare

Markiz Tainton var med i Sveriges Mästerkock 2014 och är idag en älskad matkreatör och tv-kock. 

Nu är hon aktuell med en ny säsong av sin populära programserie “Markiz Tainton” på tv-kanalen Godare. 

– Säsong två är äntligen här, det känns så himla kul! Jag hoppas att den kan inspirera och också utmana tittaren i att våga kliva in i smaker och kök som kanske är okända, säger hon. 

Precis som förra säsongen får tittaren följa med på en härlig resa med kryddor, smaker och rätter från olika delar av världen. 

– Mat är dofter, kultur och kärlek – säsong två består av alla de komponenterna, säger hon. 

Har du en fråga till Markiz om vad just du ska laga ikväll? Missa inte chansen att chatta med henne här på Aftonbladet Mat & Dryck klockan 14. 

Markiz Tainton 

  • Ålder: 34
  • Yrke: Matkreatör och tv-profil. 
  • Bor: I Solna tillsammans med maken Kevin och barnen Liora och Sade. ● Drömmer om: Att få göra mer tv, jag älskar det!
  • Aktuell med: En ny säsong av matlagningsprogrammet ”Markiz Tainton” på Godare och podden ”Vass tunga”. Driver bloggen och intstagramkontot markiztainton. 
Vad blir det till middag? Markiz Tainton svarar
Publisert:

LÄS VIDARE

Krispig kyckling med söt gurksallad

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Markiz Tainton – matkreatör

MER OM GODARE

Läs chatten med Markiz om helgens godaste rätter

Läs chatten om helgens godaste mat med Markiz Tainton

Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz

Vanliga missen många gör när de steker

Markiz goda kyckling

35 min

Tricket som tar kryddorna till en ny nivå

Läs chatten om helgens godaste grillmat med Markiz Tainton

Superenkel middag: Laga allt i en gryta

1 h 10 min

Kryddmixen som gör grillrätter godare

10 min

Vindaloo med grillade lammspett, naanbröd och rostade nötter

1 h 30 min

Markiz Taintons goda julpizzor med lax eller skinka

40 min

Vad blir det till middag?

Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk

Flankstek med ugnsbakad blomkål

1 h 15 min

Därför ska du aldrig riva vitlök

Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott

Markiz Taintons härliga brunch

1 h 40 min

Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt

Markiz Taintons goda saffranssill

20 min

Jordgubbssalsa – perfekt till grillat

20 min

Undvik missen – det är så här du ska marinera

20 min

Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen

Melonslush med lime och mynta

10 min

Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan