Så gör du en supersnabb kålsallad
Precis lika gott som surkål, men mycket enklare och snabbare. Matkreatören Sofia Henriksson har ett knep med kokande vatten som skyndar på inläggningen för en supersnabb kålsallad. Se hur hon gör i klippet.
Ingredienser
- 2 morötter
- 0,5 Gul lök
- 0,5 Vitkålshuvud
- 1 lVatten, kokande
- 1 dlVatten, kallt
- 1 tskSalt
- 2 dlChampagnevinäger, alt äppelcidervinäger
- 2 tskoregano, torkad
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Sofia Henriksson
När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.
Visa 37 recept