Så gör du en supersnabb kålsallad

3,3 (88 röster)

Godare

Precis lika gott som surkål, men mycket enklare och snabbare. Matkreatören Sofia Henriksson har ett knep med kokande vatten som skyndar på inläggningen. Se hur hon gör i videoklippet nedan.

Kålsallad

  • Ingredienser

  • 2 morötter
  • 0.5 gul lök
  • 0.5 vitkålshuvud
  • 1 l vatten, kokande
  • 1 dl vatten, kallt
  • 1 tsk salt
  • 2 dl champagnevinäger, alt äppelcidervinäger
  • 2 tsk oregano, torkad

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Upplev världens smaker i Sofias nya tv-program

Sofia Henriksson, 28, tog hem segern i Sveriges mästerkock 2020. Nu är hon aktuell med det egna programmet “Världens smaker” på tv-kanalen Godare.

I varje avsnitt lagar hon en ny färgstark, smakrik och lättlagad rätt - inspirerad av världens alla hörn när hon bjuder på krispiga gyozas, saftiga pupusas eller härliga tortellini med brynt smör. 

”Världens smaker” ser du här på Aftonbladet Mat & dryck och tv-kanalen Godare.

Till shoppen

LÄS VIDARE

Pupusas med kålsallad och tomatsås

ÄMNEN I ARTIKELN

Godare

Recept

Sofia Henriksson – matkreatör

MER OM GODARE

Upplev härliga pupusas!

1 h

Sofia Henrikssons härliga sommarsallader

Lyxa till maten med smörslungad potatis

Så gör du tomatsalsan som passar till allt

Den perfekta dippsåsen – bara tre ingredienser

Japanska gyozas med superenkel dipp

1 h

Sofia tipsar om nya smaker till helgen

Få inspiration till helgens matlagning från chatten

Rödspätta med saffranssås och smörslungad potatis

45 min

Sofias superpasta

1 h 15 min

Heta enchiladas med en hemlig ingrediens

45 min

”Det godaste jag ätit”

Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott

Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk

Välkommen till tv-kanalen Godare

Laga Filip Poons supergoda favorit: fish tacos

45 min

Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen

Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan

Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt

Tricket som tar kryddorna till en ny nivå

Mandelröra med ricotta och mynta

Vad blir det till middag?

Därför ska du aldrig riva vitlök

Mexikansk streetfood – majssallad med kyckling

25 min