Emma Brink Rask

Av Emma Brink Rask

Citron- och vallmovåfflor med lemoncurdgrädde

Av Emma Brink Rask

(9)

Vad tycker du?

Citron- och vallmovåfflor med lemoncurdgrädde

Citron- och vallmovåfflor med lemoncurdgrädde. Citron och vallmo gifter sig fint ihop och sätter ny, god smak på våfflorna. Toppa med grädde smaksatt med härligt frisk citronkräm.
– Jag älskar verkligen lemoncurdgrädde, det blir som en mousse, men är en sådan enkel grej, säger Emma Brink Rask som skapat receptet.

Lemoncurdgrädde på våfflorna.

Ingredienser

Våfflor

  • 100 gSmör
  • 3,5 dlVetemjöl
  • 2 tskBakpulver
  • 2 ägg
  • 3,5 dlmjölk
  • 2 mskströsocker
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 2 mskVallmofrö

Lemoncurdgrädde

  • 3 dlvispgrädde
  • 1 dlLemon curd

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Citron- och vallmovåfflor med lemoncurdgrädde

Emma Brink Rask

Emma Brink Rask

Många känner igen Emma Brink Rask under namnet ”Brinken bakar” med en populär blogg och sitt Instagramkonto. Spritsdrottningen är en passionerad och självlärd hemmabagare, utbildad digital contentstrateg, kokboksförfattare och poddare. Här delar Emma med sig av goda desserter, allt från cheesecake, glass och pajer till praliner och macarons.

Visa 23 recept

Ämnen