Markiz Taintons härligt gröna shakshuka
Markiz Tainton lagar här en grön shaksunka som hon ofta äter till frukost eller brunch. Toppa med fetaost och servera med varma pitabröd.
– Kom ihåg att fräsa kryddorna i oljan först. Då öppnas aromerna upp och smakerna kommer fram, tipsar hon i klippet.
Ingredienser
- 1 Gul lök
- 1 Purjolök
- Olivolja, att steka i
- 3 mskRas el Hanut, alt spiskummin, paprika, koriander, saffran
- 3 vitlöksklyftor
- 1 mskHarissa, eller 0.5 chilifrukt per portion
- 100 ggrönkål
- 200 gÄrter, gröna
- 100 gSpenat
- 2 mskkronärtskockspuré
- 2 dlVatten, cirka
- Salt och svartpeppar
- 1 knippedill, stort
- 4 ägg, eller fler
- 150 gFetaost
Till servering
- Khobz, tunnbröd eller pitabröd
- yoghurt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Markiz Tainton
När Markiz Tainton lagar mat är kärlek bästa kryddan. Köket ska dofta av syrlig citron och vara fyllt av färgstarka grönsaker och spännande råvaror. Markiz är känd från ”Sveriges Mästerkock” och är idag en omtyckt matkreatör, poddare och har delat med sig av sina kryddiga recept både i tidningar, tv och radio. I programmet ”Markiz Tainton” bjuder hon på mat från världens alla hörn och smarta trick i köket.
Visa 34 recept