Markiz Taintons härligt gröna shakshuka

3,5 (32 röster)

Godare

Nu är det premiär för Godare:s program med kocken Markiz Tainton.

Det blir en smakresa där olika matkulturer får mötas på tallriken.

I första avsnittet lagar hon en grön shaksunka som hon ofta äter till frukost eller brunch.

– Kom ihåg att fräsa kryddorna i oljan först. Då öppnas aromerna upp och smakerna kommer fram, tipsar hon.

Markiz gröna shakshuka

  • Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • olivolja, att steka i
  • 3 msk ras el hanut, alt spiskummin, paprika, koriander, saffran
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk harissa, eller 0.5 chilifrukt per portion
  • 100 g grönkål
  • 200 g ärter, gröna
  • 100 g spenat
  • 2 msk kronärtskockspuré
  • 2 dl vatten, cirka
  • salt och svartpeppar
  • 1 knippe dill, stort
  • 4 ägg, eller fler
  • 150 g fetaost
  • Till servering

  • khobz, tunnbröd eller pitabröd
  • yoghurt

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Foto: 2AM

Se hela programserien med Markiz Tainton på tv-kanalen Godare.
Godare ser du på Telenor, Com Hem, Canal Digital, Ownit, Viasat och Aftonbladet (utvalda program).

LÄS VIDARE

Frasiga kokosvåfflor med smakrika röror

ÄMNEN I ARTIKELN

Godare

Vegetarisk mat

Recept

MER OM GODARE

Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan

Så gör du frasiga kokosvåfflor

Frasiga, matiga våfflor med crunchiga röror

45 min

Vanliga missen många gör när de steker