Markiz Taintons härligt gröna shakshuka
3,4 (28 röster)
Godare
Nu är det premiär för Godare:s program med kocken Markiz Tainton.
Det blir en smakresa där olika matkulturer får mötas på tallriken.
I första avsnittet lagar hon en grön shaksunka som hon ofta äter till frukost eller brunch.
– Kom ihåg att fräsa kryddorna i oljan först. Då öppnas aromerna upp och smakerna kommer fram, tipsar hon.
Markiz gröna shakshuka
Ingredienser
- 1 gul lök
- 1 purjolök
- olivolja, att steka i
- 3 msk ras el hanut, alt spiskummin, paprika, koriander, saffran
- 3 vitlöksklyftor
- 1 msk harissa, eller 0.5 chilifrukt per portion
- 100 g grönkål
- 200 g ärter, gröna
- 100 g spenat
- 2 msk kronärtskockspuré
- 2 dl vatten, cirka
- salt och svartpeppar
- 1 knippe dill, stort
- 4 ägg, eller fler
- 150 g fetaost
Till servering
- khobz, tunnbröd eller pitabröd
- yoghurt
Gör så här
Av: Aftonbladet
Foto: 2AM
Se hela programserien med Markiz Tainton på tv-kanalen Godare.
Godare ser du på Telenor, Com Hem, Canal Digital, Ownit, Viasat och Aftonbladet (utvalda program).
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM MAT & DRYCK
Smarta knepet när du saltat maten för mycket
Så gör du frasiga kokosvåfflor
Vanliga missen många gör när de steker
Mandelröra med ricotta och mynta
Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor
Tricket som tar kryddorna till en ny nivå
Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk
Därför ska du aldrig riva vitlök
Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott
Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen
Ärtröra med smak av basilika
Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt
Vad ska du laga i helgen? Fråga Markiz Tainton!
Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker
Här är Markiz härliga matresa
Söt gurksallad med krispig kyckling
35 min
Frasiga, matiga våfflor med crunchiga röror
45 min
Laga Markiz krämiga pasta
50 min
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
Tapasfest med Markiz
2 h
Få inspiration till helgens matlagning från chatten
”Det godaste jag ätit”
Japanska gyozas med superenkel dipp
1 h
Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan
Smarta knepet när du saltat maten för mycket
Så gör du frasiga kokosvåfflor
Vanliga missen många gör när de steker
Mandelröra med ricotta och mynta
Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor
Tricket som tar kryddorna till en ny nivå
Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk
Därför ska du aldrig riva vitlök
Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott
Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen
Ärtröra med smak av basilika
Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt
Vad ska du laga i helgen? Fråga Markiz Tainton!
Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker
Här är Markiz härliga matresa
Söt gurksallad med krispig kyckling
35 min
Frasiga, matiga våfflor med crunchiga röror
45 min
Laga Markiz krämiga pasta
50 min
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
Tapasfest med Markiz
2 h
Få inspiration till helgens matlagning från chatten
”Det godaste jag ätit”
Japanska gyozas med superenkel dipp
1 h