Pasta med rostade tomater och kronärtskockor

Foto: Lennart Weibull

Pasta med rostade tomater och kronärtskockor

3,1 (29 röster)

Matsmarta onsdag

”En superenkel pastarätt som ger hopp om våren mitt i smällkallaste vintern. Eftersom körsbärstomater på kvist är hyfsat söta även under vinterhalvåret och det går bra att använda burktomater, kan man laga den här rätten året om. Burrata är en favoritost, men det blir även gott med vispad ricotta, fetaost, annan smakrik ost eller vegesan”.

Receptet är hämtat ur boken ”Mera vego på 30 minuter” av Ylva Bergqvist (Bonnier fakta).

Tips!

  • Lite kikärter är bra att lägga på plåten om man vill ha mer protein, eller så serverar man hummus gjord på vita bönor och tryffelolja till pastan.

Pasta med rostade tomater och kronärtskockor

  • Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 700 g körsbärstomater, på kvist, eller på burk
  • 200 g marinerade kronärtskockor
  • 400 g pasta
  • 2 burrata, à cirka 125 g
  • salt och svartpeppar
  • strösocker
  • Till servering

  • färsk basilika
  • lagrad hårdost, riven

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Till shoppen

LÄS VIDARE

Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Klimatsmart mat

Pastarecept

MER OM GODARE

Svarta bönburgare med picklad rödlök och pestokräm 

40 min

Ugnsbakad spetskål och sötpotatis med chili- och ingefärsdressing

1 h

Vegansk brunch med ”ägg och bacon”

1 h 15 min