Här ligger kändiskockarnas restauranger

Bli serverad av kockarna kända från tv

Av: 

Veronika Seigerlund

Mat & dryck

Är du nyfiken på kändiskockarna restauranger? Vill du veta hur det faktiskt smakar när de lagar mat?

Här är restaurangerna där du kan njuta av deras rätter och själv vara matdomare över kockeliten.

Jennie Walldén

2013 vann hon ”Sveriges mästerkock” och svenska folkets hjärta. Sedan dess har Jennie Walldén blivit en framgångsrik inspiratör med sin färgglada matlagning i tv och på egna kanaler.

Alldeles intill Lilla Torg i Malmö ligger hennes koreanska restaurang Namu. Åk hit och testa maten som belönats med Guide Michelines utmärkning Bib Gourmand - vällagad mat till ett rimligt pris.

Läs mer: Namu.nu

Jennie Walldén tolkar Korea på sin restaurang Namu.
Jennie Walldén tolkar Korea på sin restaurang Namu.

Niklas Ekstedt

Niklas Ekstedt har ofta figurerat bakom kameran. Han har bland annat synts i det egna tv-programmet Niklas mat, och lagat mat över öppet eld i ”Food & Fire”.

På hans exklusiva restaurang Ekstedt i Stockholm serveras tre- eller sjurättersmenyer. Här finns ingen elspis, all mat tillagas över öppen eld.

Läs mer: Restaurangeksted.nu

All mat tillagas över öppen eld på restraung Ekstedt.

Thomas Sjögren

Han vann årets kock 2015 och Kockarnas kamp 2018. Senast Thomas Sjögren var i rutan lärde han Pernilla Wahlgren laga mat i ”Yes chef!”

Vill du äta Thomas Sjögrens mat ska du bege dig till väskusten. Hans senaste projekt Grano Smögen öppnade i våras. Självklart är fisk och skaldjur en del av menyn, men också smårätter med asiatiska influenser.

Läs mer: Granogbg.se

Thomas Sjögrens andra restauranger:

Grano Göteborg

Stora hotellet Fjällbacka

Skärets krog Smögen

Thomas Sjögren och Pernilla Wahlgren i ”Yes chef!”

Louise Johansson och Jessica Frej

De var båda med i första säsongen av ”Sveriges mästerkock” år 2011, där Louise Johansson vann och Jessica Frej hamnade på en femteplats. Efter det har tittarna kunnat följa deras matlagning genom tv-program och i olika webbformat.

Under våren 2021 lanserade duon sitt företag Luckan och Lådan. Där går deras mat att boka för catering, event och gästspel. Men på Instagram lovar Louise Johansson och Jessica Frej att Luckan och Lådan även öppnar restaurang ”så fort stjärnorna står rätt”. Vi väntar med spänning.

Läs mer: Luckanochlådan.se

Louise Johansson står i luckan och Jessica Frej håller låda i konceptet Luckan och Lådan.

Sébastien Boudet

Sébastien Boudet är jurymedlem i Dessertmästarna och dyker ofta upp i rutan när det är dags att diskutera mjöl, bröd, jäsning och fransk matkonst.

Är Sébastien Boudet kock? Nja, men en matprofil vars godsaker finns att smaka på i Stockholm.

Vill du äta Boudets nybakade bröd - ta dig till Söderhallarna på Medborgarplatsen. Där ligger bageriet Sébastien på Söder som säljer surdegsbröd, söta bakverk och serverar lunch måndag till fredag.

Läs mer: Sebastienpåsöder.se

I Söderhallarna på Medborgarplatsen bakar Sébastien Boudet bullar och bröd på franska recept med svenska råvaror.

Tareq Taylor

Tareq Taylor är kocken på allas läppar. I program som ”Trädgårdstider” och ”Tareq Taylors matresa” har vi bekantat oss med kocken som nu figurerar överallt. Senast som en av årets sommarpratare.

Missa inte hans restaurang Kockeriet om du är i Malmö. Tillsammans med tv-kocken Jimmy Brosson från ”Timjan, tupp och tårta” lagas en gastronomisk upplevelse i fem eller sju serveringar.

Läs mer: Kockeriet.se

Tillsammans med Paul Svensson driver Tareq Taylor restaurangen Paul Taylors Lanthandel i Sundbyberg.

Läs mer: Paultaylorlanthandel.se

På Kockeriet i Malmö kan du äta Tareq Taylors hantverksmat.

My Feldt

2015 bekantades tv-tittare med halländskan My Feldt i ”Dessertmästarna”. Sedan dess har hon gjort ”Mys bröllop” och i höst ser vi henne som matdomare i en ny satsning på SVT med Tareq Taylor och Niklas Ekstedt.

Medans karriären i rutan och på Instagramkontot blomstrat har den vardagliga verksamheten hemma i Halmstad gjort detsamma.

Njut av My Feldts tårtor, bakelser och bröd på Feldts Bröd & Konfekt. På systerkrogen Tivolikiosken serveras luncher och pizza.

Feldt’s Bröd & Konfekt - Kasten Rönnowsgatan 10 Halmstad

Tivolikiosken - Nygatan 1 i Halmstad

Färgglada bakverk på Feldt’s bröd och konfekt - falafel på Tivolikiosken.

Markus Aujalay

Han är den stränga jurymedlemmen känd från ”Sveriges mästerkock”. Vill du testa Markus Aujalays egen mat finns han på två adresser i Stockholm.

Restaurang Tegelbacken ligger i centrala Stockholm med utsikt över Vasabron och Riksdagshuset. I en varm miljö av mjuk plysch serveras lyxiga menyer signerat tv-kocken.

Läs mer: Tegelbacken.com

Winterviken är en festlokal och konferensanläggning som ligger sjönära, några minuter utanför Stockholm. Här tillverkade Alfred Nobel dynamit under tidigt 1900-tal, men sedan 2008 driver Markus Aujalay och Erika Michaeln verksamhet i den historiska byggnaden.

Läs mer: Winterviken.se

Markus Aujulays restaurang Tegelbacken är klädd i rosa.

Tea Malmegård

Hon gick från att vara dessertkock på Operakällaren till att tävla i ”Dessertmästarna” och starta eget 2014. Med jämna mellanrum dyker Tea Malmegård upp i rutan och med recept på lyxiga bakverk och desserter.

Besök Tea Malmegård och hennes man på den egna krogen DoMa i Stockholm. Utöver god mat står en konditorkyl dagligen fulladdad med godsaker att köpa med hem.

Läs mer: Doma.se

Dorotea Malmegård slog igenom i tv-rutan i Dessertmästarna 2014.

Paul Svensson

Kändiskocken har synts i program som ”Maträddarna”, ”Den gröna slaktaren” och ”Sveriges yngsta mästerkock”. När han lagar mat i tv är temat hållbar matlagning.

För att äta Paul Svenssons hållbara mat, besök då Fotografiska museets restaurang Bistro Bread & Wine i Stockholm. Där är filosofin att skapa lika mycket smakupplevelse som matmedvetenhet.

Läs mer: Bistro Bread & Wine.se

Paul Svensson har också en restaurang med Tareq Taylor på Spinnerigatan 7 i Sundbyberg utanför Stockholm. Fyndigt nog heter den Paul Taylor Lanthandel.

Läs mer: Paultaylorlanthandel.se

Paul Svensson driver restaurang i Sundbyberg med Tareq Taylor.

Stefan Ekengren

I morgonrutan och radio syns och hörs Stefan Ekengren ofta prata om traditionell husmanskost. Inför Årets kock 2021 driver han en podcast med Tea Malmegård där de intervjuar finalisterna och branschprofiler.

Stefan Ekengrens gedigna mat finns att äta på restaurang Hantverket på Sturegatan i Stockholm. Några av restaurangens mest omtalade rätter är friterad struva med ankleverkräm och hasselbackspotatis.

Läs mer: Restauranghantverket.se

Husmanskost med finess hos Stefan Ekengren på restaurang Hantverket.

Erik Videgård

Han är en av landets mest rutinerade kockar. Karriären började på 1970-talet med krogen Alexandra, och sedan dess har Erik Videgård drivit en rad kända och framgångsrika restauranger. Tv-tittare känner igen honom från bland annat Kockarnas kamp och Nyhetsmorgon.

Med kompanjonen Mats Jäderberg äger Erik Videgård Rebel Kitchen Vällingby som serverar asiatiska bowls och sallader.

Läs mer: Rebelkitchen.se

ANNONS EXTERN LÄNK

Spara upp till 925 kr på dina första 4 matkassar! HelloFresh - smart & enkelt.

HelloFresh SE

Testa Erik Videgårds asiatiska mat på Rebel Kitchen i Vällingby.
Publisert:

LÄS VIDARE

Inspirerande matprogram att streama

ÄMNEN I ARTIKELN

Mat & dryck

Kockar

Mat

MER OM GODARE

L’avventura - Vasastans Italienare

Moyagi - mat och musik med Tokyovibb

Hard seltzer – nykomlingen på systembolagets hyllor

5 poddar för dig som älskar mat

Ny matpodd med Erik Videgård och Jenny Alversjö

Testar surströmming - oväntade reaktionen

Luqaz Ottosson - tredje gången i Årets kock-final

Tävlingskocken Henrics enkla snacks

William Brittsjö – kocken som finner inspiration i det kulturella

Kan bli framtidens mat – ”en riktig delikatess”

Bli proffsplockare – Svampexperten tipsar

Ida Warg: ”Bästa restaurangen jag varit på”

Drömjobbet är ledigt: Snacksjätten söker professionell chipsätare

Doma – hemmakrog på stan

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Expertens tips: ”Utgå från maten när du väljer vin”

Revanschsugne Christian Siberg tävlar i Årets kock 2021

Sushi sho – autentisk omakase i Vasastan

Mae Thai - thaimat i fyra stadsdelar

Bleck – uteservering vid Blecktornsparken

Klang Market – restaurangerna med ”fun dining”

Petri, 42, hittade jättekantarell: ”Måste vara rekord”

En tacolasagne som förändrade Alexandras liv

Från skog till bord – råd om jakt och vilt

Matprofilen: Hitta matglädje i vardagen