Shwarmarulle med kyckling och vitlökssås

Av Godare

(8)

Vad tycker du?

Shwarmarulle med kyckling och vitlökssås

Shawarma påminner om kebab men görs ofta på marinerad kyckling eller lamm. Servera rätten på klassiskt vis med vitlökssås, libabröd, tjocka pommes frites och rikligt med grönsaker.
Obs! Det tillkommer två timmar för marinering.

Recept ur boken ”Pita, piroger, pizza & andra matiga bröd” av Kristina Eriksson.

Shawarmarulle.

Ingredienser

Fyllning

  • 600 gKycklinglårfilé
  • 1 Gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 mskolivolja
  • 1,5 mskpressad citron
  • 1 tskmald spiskummin
  • 1 tskpaprikapulver
  • 0,5 tskKoriander
  • 0,25 tskgurkmeja
  • 0,5 tskGrovmalen svartpeppar
  • 0,5 tskchiliflakes
  • Rapsolja, att steka i
  • Salt

Vitlökssås

  • 1,5 dlgräddfil
  • 1,5 dlmajonäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1,5 mskpressad citron
  • Salt och peppar

Servering

  • 4 libabröd
  • tjocka pommes frites
  • Inlagda grönsaker från Mellanöstern
  • rödlök, finhackad
  • 4 bladromansallat, strimlade
  • tomater, hackade
  • citronklyftor

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Shwarmarulle med kyckling och vitlökssås

Ämnen