Shwarmarulle med kyckling och vitlökssås
Shawarma påminner om kebab men görs ofta på marinerad kyckling eller lamm. Servera rätten på klassiskt vis med vitlökssås, libabröd, tjocka pommes frites och rikligt med grönsaker.
Obs! Det tillkommer två timmar för marinering.
Recept ur boken ”Pita, piroger, pizza & andra matiga bröd” av Kristina Eriksson.
Ingredienser
Fyllning
- 600 gKycklinglårfilé
- 1 Gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 mskolivolja
- 1,5 mskpressad citron
- 1 tskmald spiskummin
- 1 tskpaprikapulver
- 0,5 tskKoriander
- 0,25 tskgurkmeja
- 0,5 tskGrovmalen svartpeppar
- 0,5 tskchiliflakes
- Rapsolja, att steka i
- Salt
Vitlökssås
- 1,5 dlgräddfil
- 1,5 dlmajonäs
- 1 vitlöksklyfta
- 1,5 mskpressad citron
- Salt och peppar
Servering
- 4 libabröd
- tjocka pommes frites
- Inlagda grönsaker från Mellanöstern
- rödlök, finhackad
- 4 bladromansallat, strimlade
- tomater, hackade
- citronklyftor