Friterade munkar med fyllning

Av Godare

(0)

Vad tycker du?

Friterade munkar med fyllning

Cecilia Hagerling Larssons friterade munkar fyllda med hallonsylt och karamelliserad kardemummakräm är en fröjd för både sinne och smakpalett.

Fikagästerna kommer häpna av beundran om du bjuder på de här!

Friterade munkar med hallonsylt och karamelliserad kardemummakräm.

Ingredienser

Munkar

  • 1,5 dlmjölk
  • 25 gJäst
  • 60 gSmör , rumsvarmt
  • 2 mskströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2 äggulor
  • 5 dlVetemjöl
  • 2 krmSalt

Fritering

  • 2 lfrityrolja
  • 1 dlSocker, att rulla munkarna i

Hallonsylt

  • 500 gHallon, frysta går bra
  • 250 gsyltsocker
  • 1 mskpressad citron

Kardemummakräm med karamelliserat socker

  • 2 tskKardemummakärnor, mortlade
  • 5 dlmjölk
  • 6 äggulor
  • 100 gströsocker
  • 35 gmaizena
  • 20 gSmör
  • 0,5 krmSalt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Friterade munkar med fyllning