”Chouchou” – ny restaurang med växtbaserad mat

”Ambitionen är att det ska vara mat som folk gillar”

Publicerad 2021-09-08

Matkreatören och matbloggaren Gustav Johansson blir kulinarisk ledare för nya restaurangen ”Chouchou” som öppnar i Mood-gallerian i Stockholm.

– Det ska vara ett ställe som erbjuder ett stort och brett utbud av riktig mat, fast växtbaserad. Och jävligt gott, säger Gustav Johansson.

Senare i höst öppnar restaurangen ”Chouchou” i Mood-Gallerian i Stockholm. Delägare och kulinarisk ledare blir Gustav Johansson.

Matkreatören är en profil på Aftonbladet Godare, men driver sedan tidigare bloggen och Instagramkontot ”Jävligt gott”. Där fokus ligger på ”jävligt god” växtbaserad mat.

Samma koncept kommer det att bli på ”Chouchou”, något som Gustav Johansson saknat på matscenen.

Gustav Johansson blir kulinarisk ledare för växtbaserade restaurangen ”Chouchou”.

Allt från köttbullar till goda grytor

– Jag är ganska säker på att tiden är mogen för en helt växtbaserad restaurang och att vårt koncept med att inte göra konstig eller annorlunda mat funkar. Ambitionen är att det ska vara sånt som folk gillar, säger Gustav Johansson.

Han menar att de flesta restauranger som serverar växtbaserad mat i dag ofta har en inriktning som ska attrahera folk som älskar sallader, eller mat för de som önskar att gå ner i vikt.

– Det finns ett stort utrymme där emellan med vanlig mat. Alltifrån köttbullar och riktigt goda grytor till husmanskost, sådant som man vanligtvis äter på à la carte-ställen.

Vill expandera med 20 restauranger

Krogkonceptet startar i Stockholm och sedan förväntar man sig kunna expandera med fler restauranger, förhoppningen är att under två år kunna öppna ytterligare 20 restauranger.

Gustav Johanssons roll som kulinarisk ledare kommer innebära ett tätt samarbete med kökschef och restaurangchef för att ta fram en passande meny, samt leda marknadsföringsarbetet.

– Det är en ganska stor och omfattande roll, det känns väldigt spännande.

Gustav Johansson hoppas på att locka personer till ”Chouchou” som inte ätit vego tidigare.

Ska locka vego-noviser

På ”Chouchou” satsar man på att servera så mycket svensk ekologisk vego-mat som möjligt, men Gustav Johansson hoppas också på att kunna servera den mest innovativa vego-maten.

De vill också locka personer som inte tidigare ätit växtbaserad mat.

– För den som kommer till oss och provar vego-mat för första gången så är det väldigt viktigt att den blir riktigt god. Smaken ska alltid vara i centrum, säger Gustav Johansson.

Gustav Johansson

  • Ålder: 34 år
  • Bor: Stockholm
  • Gör: Driver Instagramkontot och matbloggen ”Jävligt gott”
  • Aktuell med: Delägare och kulinarisk ledar för ”Chouchou”.
    ”Eat green academy” – ett digitalt utbildningsföretag som ska utbilda proffskockar i offentlig sektor och dagligvaruhandel i att laga mer hållbar mat.

LÄS VIDARE