Laxbollar med currymajonnäs

Av Godare

(12)

Vad tycker du?

Laxbollar med currymajonnäs

Laxbollar i currymajonnäs är ett riktigt snabbt recept som uppskattas av både stora och små. Rätten bygger på Wichudaporn Chaiyasaengs mammas fiskbollar.

– Men jag har försvenskat dem genom att använda lax, säger hon.

Servera smakrika laxbollar med ris och en sallad.

Ingredienser

  • 800 glaxfilé, skinn- och benfri, finhackad
  • 1 ägg
  • 2 mskOstronsås
  • 2 msktunn thailändsk soja, ”seasoning sauce”*
  • 2 mskVetemjöl
  • 1 mskMajsstärkelse
  • 1 dlPanko ströbröd
  • 1 dldill, finhackad
  • 1 krmVitpeppar, nymald
  • 1 krmSalt
  • 4 mskRapsolja
  • 2 mskSmör

Currymajonnäs

  • 3 dlmajonnäs
  • 1 dlriven parmesanost
  • 3 mskRapsolja
  • 1,5 mskcurrypulver

Till servering

  • jasminris
  • grönsallad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Laxbollar med currymajonnäs