Recept för att göra en perfekt julskinka till jul, servera med senap

Foto: Börje Thuresson

Ugnsbakad, griljerad och kokt julskinka

4 (7 röster)

Julen 2020

Vilken julskinka är din favorit? Ugnsbakad, griljerad eller kokad? Här är tre fina recept.
Ett smart tips är att använda en termometer. Det är bara proffs som utan hjälp kan avgöra när en så stor köttbit bakat/kokat klart.

En portion motsvarar en julskinka.

Kocken Mattias Larssons bästa tips för griljerad julskinka

Ugnsbakad, griljerad eller kokt julskinka

  • Ingredienser

  • 1 rimmad benfri skinka, har du rimmat skinkan själv kan den behö­va vattnas ur några timmar
  • Om du kokar skinkan

  • 2 lagerblad
  • 10 vitpepparkorn
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 timjankvist
  • 3 m aluminiumfolie
  • Griljering

  • 1 ägg
  • 3 msk senap, svensk, fransk, skånsk – du väljer
  • 1 dl ströbröd

Gör så här

Av: 

Jon Hansson

LÄS VIDARE

Älskade julmat – därför vill vi ha det här på julbordet

ÄMNEN I ARTIKELN

Julen 2020

Julmat

Recept

Svenska recept

Husmanskost

MER OM GODARE

Senapsgriljerad rotselleri

2 h 20 min

Älskade julmat – därför vill vi ha det här på julbordet

Senap och maltsill

15 min