Sesambollar med kycklingfärs

Foto: Eva Hildén

Sesambollar med kycklingfärs

4,1 (29 röster)

Middagstips

Sesambollar med kycklingfärs. Blanda mixade bönor med kycklingfärsen och hylla sesamfröet på alla upptänkliga sätt. Recept ur ”Köttälskarens nästan vegetariska kokbok” av Eva och Matts Hildén, Mondial förlag.

Sesambollar med kycklingfärs

  • Ingredienser

  • 250 g kycklingfärs
  • 380 g stora vita bönor
  • 1 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 dl riven ost, lagrad
  • 1 ägg
  • 1 msk sesamfrö, rostade
  • 2 msk fisksås
  • 0.5 dl mynta, finhackad
  • 0.5 dl koriander, finhackad
  • 400 g risnudlar
  • 3 morötter, gärna olika färger
  • 4 salladslökar
  • 1.5 msk sesamolja
  • smör , eller olja till stekning
  • Sesamsås

  • 0.5 dl tahini (sesampasta), med salt
  • 0.5 dl jordnötssmör, med salt
  • 1 dl vatten, hett
  • 1 msk sweet chilisås
  • 0.5 msk soja, japansk
  • 0.5 msk fisksås
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 msk sesamfrön, rostade
  • Till servering

  • 250 g broccoli
  • koriander, färsk

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Till shoppen

LÄS VIDARE

Wokad kycklingfärs med thaibasilika

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Kycklingrecept

Huvudrätter

Asiatisk mat

MER OM GODARE

Köttsnål lyxbaconburgare

30 min

Kycklingbiffar – snabbt och enkelt

30 min

Kyckling med jordnötssås

45 min