Kaeng phet – röd currygryta med grönsaker
55 min
Smaka på en mustig och god röd linssoppa! ”Röda linser har jag alltid hemma i mitt skafferi. Mina barn älskar linssoppa, så det äter vi ofta. Jag blev superglad när jag upptäckte denna lättlagade och smakrika linssoppa – för den blev snabbt en ny favorit där hemma”, skriver Zeina Mourtada i sin kokbok ”Zeinas green kitchen”, Bonnierfakta.
Av: Aftonbladet
Smör som har kokats på låg värme under lång tid, så att bland annat vattnet har ångat bort. Ghee används mycket i Indien och hela Mellanöstern, och är fullt av nyttigheter. Man kan enkelt göra ghee själv, eller köpa det i de flesta matbutiker.
Indiens vanligaste kryddblandning. Innehåller oftast koriander, spiskummin, bockhornsklöverpulver, nejlika, kanel, peppar och andra härliga kryddor. Finns ofta i den vanliga kryddhyllan i livsmedelsbutikerna.
En användbar och viktig krydda i indisk matlagning. Utvinns ur roten på stinkflockel. Doften är kraftig så kryddan spädas ut med mild mald bockhornsklöver. Används som smakförstärkare i många kryddblandning och curryrätter.
55 min
1 h 10 min
1 h 10 min
2 h 50 min
55 min
1 h 10 min
1 h 10 min
2 h 50 min