Zeina Mourtada

Av Zeina Mourtada

Masoor dal – indisk linssoppa

Av Zeina Mourtada

(108)

Vad tycker du?

Masoor dal – indisk linssoppa

Smaka på en mustig och god röd linssoppa. ”Jag blev superglad när jag upptäckte denna lättlagade och smakrika linssoppa – för den blev snabbt en ny favorit där hemma”, skriver Zeina Mourtada i sin kokbok ”Zeinas green kitchen”.

Masoor dal – indisk linssoppa. Recept av Zeina Mourtada.

Ingredienser

  • 1 Gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 grön chili
  • 2 tomater
  • ghee, eller olja, till stekning (se nedan)
  • 2 tskhela spiskumminfrön
  • 2 tskGaram masala, se nedan
  • 1 tskmalen gurkmeja
  • 1 tskmalen asafoetida, se nedan, kan uteslutas
  • 1 tskchili, torkad och malen, eller paprikapulver
  • 1 mskfärsk ingefära, riven
  • 3 dlröda linser, torkade
  • 8 dlhett vatten
  • 1,5 tskSalt
  • 0,5 dlfärsk koriander, finhackad
  • citron, i klyftor (att pressa över)
  • Chiliflakes, att strö över

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Masoor dal – indisk linssoppa

Zeina Mourtada

Zeina Mourtada

Zeina Mourtada driver den prisbelönta bloggen Zeinas Kitchen – en av Sveriges största matbloggar. Hon är välkänd i tv-rutan och har skrivit flera populära kokböcker. Här delar Zeina med sig av lättlagade och smakrika recept från hela världen både för vardagar och högtider.

Visa 11 recept