Klimatsmart sallad från rivjärnet

Av Godare

(14)

Vad tycker du?

Klimatsmart sallad från rivjärnet

Kocken Stefan Eriksson håller på att starta upp världens mest hållbara restaurang tillsammans med ”Restauranglabbet”. Här bjuder han på ett läckert recept på en matig sallad med enbart klimatsmarta ingredienser.

Matig sallad från rivjärnet.

Ingredienser

  • 360 gGotlandslinser
  • 56 gFärs, av naturbeteskött
  • 200 gSvamp, valfri sort
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 näveBöngroddr
  • 4 mskSoja, gulärtssoja

Grönsaker

  • 4 Morötter
  • 0,25 huvudKålrot
  • 1 Lök, av valfri sort
  • 0,5 gurka
  • 3 Lime
  • 1 chili
  • 1 krukaKoriander

Strössel

  • 2 mskSolrosfrön torkade, rosta hela påsen på en gång, gott att ha.
  • 2 mskPumpafrön
  • 1 Noriark

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Klimatsmart sallad från rivjärnet