Enchiladas med salsa och guacamole
Enchiladas med salsa och guacamole. Sätt fart på smaklökarna med en riktig kryddfestival. Sofia Henriksson visar hur du gör fyllda enchiladas med fräsch tomatröra och krämig guacamole.
I videoklippet avslöjar hon dessutom sin hemliga ingrediens.
– Lite kanel gör att smakerna kommer fram bättre, säger hon.
Ingredienser
Enchiladas
- 1 Gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 1 mskolja, att steka i
- 2 mskTomatpuré
- 1 mskPaprikapulver
- 1 tskSpiskummin, mald
- 1 röd chilifrukt, torkad
- 1 mskSambal oelek
- 400 gnötfärs, eller svarta bönor
- 1 dlrödvin
- 400 gvita bönor
- 2 dlbuljong, grönsak eller kött
- citron, pressad
- 8 tortillabröd
- 2 dlRiven ost, gouda eller herrgård
Pico de gallo
- 4 tomater
- 1 rödlök
- 1 tskSambal oelek
- 1 Lime, pressad
- 1 nypasocker
- 1 dlolivolja
- 0,5 dlkoriander, hackade
- Salt och svartpeppar
Guacamole
- 3 avokado
- 2 tomater
- 1 rödlök
- 2 vitlöksklyftor, eller efter smak
- 1 Lime, pressad
- Salt och svartpeppar
Tillbehör
- 2,5 dlCrème fraiche
- 2 Lime, i klyftor
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Sofia Henriksson
När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.
Visa 37 recept