Rykande färska frallor bakade utan gluten.
Rykande färska frallor bakade utan gluten.

Glutenfria aprikos- och valnötsfrallor

4 (33 röster)

Bakrecept

Aprikos, valnötter och durra är fantastiskt gott tillsammans.

Förbered degen 10–12 timmar i förväg om du vill ha härligt nybakade, glutenfria frallor till ostbrickan eller helgfrukosten.

Recept ur boken “Långjäst och lättbakat” av Maria Blohm.

OBS! Tid för jäsning tillkommer med 10–12 timmar.

1 portion i receptet blir cirka 6 frallor.

Glutenfria aprikos- och valnötsfrallor

  • Ingredienser

  • 300 g kallt vatten
  • 3 g jäst, 3 g är ungefär en bit stor som en ärta.
  • 1.5 tsk salt
  • 20 g honung
  • 30 g havregryn
  • 100 g durramjöl
  • 50 g rismjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 50 g torkade aprikoser, klippta i små bitar
  • 50 g valnötter, grovt hackade

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

ANNONS EXTERN LÄNK

Köp boken ”Långjäst och lättbakat” hos Bokus här.

Bokus

LÄS VIDARE

Så lyckas du med långjäst bröd

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Bröd recept

Bakning

Gluten

Glutenfri mat

MER OM GODARE

Så lyckas du med långjäst bröd

Frallor med aprikoser och valnötter

30 min

Enkla frukostfrallor med råg och öl

25 min

Bagels New York style

1 h 20 min

Frallor på bara 10 minuter

20 min

Grova frallor med tranbär

50 min

Fixa frallor med en härligt seg skorpa

1 h 15 min

Chokladsnittar – smälter i munnen

30 min

Så bakar du gott bröd – snabbt och enkelt

Ladda för kanelbullens dag

Morotsfrallor med hemgjord hummus

25 min

Havrebollar – ljusa och med smak av vanilj

20 min

Blåbärsgifflar med vit choklad

1 h 40 min

Saffranskladdkaka med hallonfrosting

45 min

Så fixar du snabbaste superfikan

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Baka bröd: Här är allt du behöver

Grytbröd – lättbakat och gott

3 h 30 min

Chokladpudding – så blir den supergod

20 min

Prinsessbakelser

2 h

Rulltårta med sötsyrlig citronfyllning

20 min

Chokladkolasnittar –segsöta favoriter

30 min

Örtbröd – enkelt och otroligt gott

20 min

Stansade scones – snabbt och enkelt

20 min

Snabba tunnbröd

45 min