Kebab på plåt med dunderdressing
Jag älskar kebab!
Det säger kocken Filip Poon och tipsar om ett nytt sätt att fixa favoritmaten.
– Här gör vi det lite lättare genom att platta ut köttet på en plåt, säger han i videoklippet.
Häng med och se när han gör ”bästa kebabsåsen”.
Ingredienser
Kebab
- 500 gnötfärs
- 500 gLammfärs
- 2 tskSalt
- 1 tsktorkad oregano
- 1 tskpaprikapulver
- 1 tskvitlökspulver
- 1 tsklökpulver
- 1 tskmald spiskummin, eller sumac
- Peppar
Kebabsås
- 2 dlturkisk yoghurt
- 1,5 dlmajonnäs
- 1 tskSocker
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 0,5 tskpaprikapulver
- 2 mskChilisås, mild
- 1 mskVatten
- Salt och peppar
Tillbehör
- 1 isbergssallad
- 0,5 gurka
- 3 rödlökar
- 1 knippepersilja
- 3 tomater
- feferoni
- 4 libabröd
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Filip Poon
Filip Poon kallar både sig själv och sina följare för spiskrigare. 2015 slog han igenom i ”Sveriges mästerkock” där jurymedlemmen Markus Aujalay erbjöd honom jobb i direktsändning. Han har tagit OS-guld ihop med ”Stockholm culinary team” och är i dag en av Sveriges största matprofiler på Youtube och Tiktok. I sitt Godare-program bjuder han på trendiga rätter som krispig fish-taco, dunderkebab och tiktok-pasta.
Visa 14 recept