Filip Poon

Av Filip Poon

Kebab på plåt med dunderdressing

Av Filip Poon

(658)

Vad tycker du?

Kebab på plåt med dunderdressing

Jag älskar kebab!
Det säger kocken Filip Poon och tipsar om ett nytt sätt att fixa favoritmaten.
– Här gör vi det lite lättare genom att platta ut köttet på en plåt, säger han i videoklippet.
Häng med och se när han gör ”bästa kebabsåsen”.

Ingredienser

Kebab

  • 500 gnötfärs
  • 500 gLammfärs
  • 2 tskSalt
  • 1 tsktorkad oregano
  • 1 tskpaprikapulver
  • 1 tskvitlökspulver
  • 1 tsklökpulver
  • 1 tskmald spiskummin, eller sumac
  • Peppar

Kebabsås

  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 1,5 dlmajonnäs
  • 1 tskSocker
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0,5 tskpaprikapulver
  • 2 mskChilisås, mild
  • 1 mskVatten
  • Salt och peppar

Tillbehör

  • 1 isbergssallad
  • 0,5 gurka
  • 3 rödlökar
  • 1 knippepersilja
  • 3 tomater
  • feferoni
  • 4 libabröd
Kebab på plåt med dunderdressing.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kebab på plåt med dunderdressing

Filip Poon

Filip Poon

Filip Poon kallar både sig själv och sina följare för spiskrigare. 2015 slog han igenom i ”Sveriges mästerkock” där jurymedlemmen Markus Aujalay erbjöd honom jobb i direktsändning. Han har tagit OS-guld ihop med ”Stockholm culinary team” och är i dag en av Sveriges största matprofiler på Youtube och Tiktok. I sitt Godare-program bjuder han på trendiga rätter som krispig fish-taco, dunderkebab och tiktok-pasta.

Visa 14 recept