Löjromsdipp med chips.
Löjromsdipp med chips.

Chips med löjromsdipp

5 (6 röster)

Recept till kräftskivan

Kräftskiva

Krispiga chips toppade med löjrom, crème fraiche och gräslök är något av det enklaste – och lyxigaste – du kan bjuda på i snacks-väg.

– Ett enkelt och gott tilltugg som dessutom är väldigt vackert att servera, säger receptkreatören Anna Wendt.

Löjromsdipp med chips

  • Ingredienser

  • 1 påse lantchips
  • 2 dl crème fraiche
  • 80 g löjrom, eller annan rom
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 1.5 msk rödlök, finhackad
  • 1.5 msk gräslök, finhackad

Gör så här

Av: 

Anna Wendt

 

Receptet passar bra till 4-6 bufféportioner.

Aftonbladet

/

Mat & Dryck

/

Kräftskiva

LÄS VIDARE

Öl till kräftsivan – så väljer du rätt

ÄMNEN I ARTIKELN

Kräftskiva

Recept

MER OM GODARE

Dilldressad tomatsallad med rödlök och gurka

15 min

Blåbärspaj med brynt smör, kokos och lime

50 min

Västerbottenpaj med citronmarinerade päronskivor och nötter

40 min

Kantarellpizza bianca med västerbottensost

40 min

Kräftröra med dill

10 min

Sriracha aioli

10 min

Öl till kräftsivan – så väljer du rätt

Löjromspizza – lyxigt och gott

30 min

England mot Italien på tallriken – vem vinner?

Det här äter landslagsspelarna helst under mästerskap

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Vegetariska kokböcker - 7 bästa tipsen

Tillfälliga restauranger sommaren 2021

Veganskt mat – direkt på grillen

Guide till krogar på Gotland i sommar

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Grillböcker: Här är bästa grillrecepten

Tareq Taylors potatissallad med mycket persilja

30 min

Häng med Ayla i köket

1 h

Fylld falukorv i ugn – två goda recept

1 h

Hummus på gula ärtor med valnötter och korv

1 h 45 min

Goda krämiga kycklinggrytan med en extra kick

20 min

Kockens smarta knep för krämigare äggröra

Sallad i burk till picknick

25 min

Wraps med läcker fyllning

25 min

Melonade – lemonad med melon

10 min