Melonkulor av vattenmelon.
Melonkulor av vattenmelon.

Melonkulor med wasabi och sesam

5 (1 röst)

Matsmarta onsdag

De här melonkulorna serverades på World economic forum 2020, där Anna var inbjuden som köksmästare och kreatör för en grön buffé.

Recept från boken ”Min farmor var vegan” av Anna H Lundahl som kommer från en släkt där man varit vegan och vegetarian i generationer.

  • Obs! Du behöver ett kuljärn. 1 portion i receptet blir cirka 30 bollar.

Melonkulor av vattenmelon

  • Ingredienser

  • 0.5 vattenmelon
  • 2 dl svarta sesamfrön
  • 1 tsk wasabi
  • 3 msk japansk soja, eller tamari
  • ätbara blommor, valfritt antal

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

ANNONS

Köp boken ”Min farmor var vegan” hos Bokus!

Extern länk från Bokus

Klicka här!

LÄS VIDARE

Så länge har vi ätit vegetarisk mat

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Klimatsmart mat

MER OM GODARE

Så länge har vi ätit vegetarisk mat

Farmors rustika rödbetsbiffar

40 min

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

10 min

Trasig pasta – vardagsvariant på lasagne

40 min

Pappas kantarellomelett

15 min

Vegotrenden växer – rekordmånga äter inte kött

Knepet som lyfter smaken på vegansk mat

”Köttporr borde förses med varningstriangel”

Nu satsar även köttjätten på vegetarisk vardagsmat

Så lagar du maten som förbättrar ditt humör

Experten: Så länge håller maten

Go wild! – så gör du vildsvinshamburgare

40 min

Därför är viltkött så klimatsmart

Boosta immunförsvaret med en grön drink

3 min

Mumsig och mättande wrap med bönor

30 min

Ljuvlig lättlagad linssoppa

30 min

Snabba middagstipset – pasta med vegansk tonfiskröra

10 min

Laga klimatsmart barnmat med Jessie Sommarström

Så klimatsmart jobbar Sveriges största krogkoncern

Asiatisk nudelbowl

45 min

”Sloppy Joe” med pulled vego

45 min

Vinodlare: ”Vattenbrist har blivit en mardröm”

Knepet som kan göra landslaget till vinnare

Så blir laxen smartare mat