Tångbröd i gjutjärnsgryta

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Tångbröd i gjutjärnsgryta

Att blanda torkad tång i bröddeg är en höjdare. Förutom tångens smakbidrag med sälta och umami innehåller de flesta bruna tångsorter sockerarter som bidrar positivt till degens jäsning.

Recept ur boken ”Plocka tång & strandväxter”, av Karolina Martinsson och Linnéa Sjögren.

Obs! En dags jästid tillkommer.

Tångbröd i gjutjärnsgryta

Ingredienser

  • 2 msktorkad och mixad sockertång, fingertång, blåstång eller sågtång
  • 1 tsktorrjäst
  • 6 dlkallt vatten
  • 3 tsktångsalt
  • 600 gVetemjöl, av kulturspannmål
  • neutral olja

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Tångbröd i gjutjärnsgryta

Ämnen