Tångbröd i gjutjärnsgryta

Bli först med att rösta!

Matsmarta onsdag

Att blanda torkad tång i bröddeg är en höjdare. Förutom tångens smakbidrag med sälta och umami innehåller de flesta bruna tångsorter sockerarter som bidrar positivt till degens jäsning.

Recept ur boken ”Plocka tång & strandväxter”, av Karolina Martinsson och Linnéa Sjögren.

Tångbröd recept

  • Ingredienser

  • 2 msk torkad och mixad sockertång, fingertång, blåstång eller sågtång
  • 1 tsk torrjäst
  • 6 dl kallt vatten
  • 3 tsk tångsalt
  • 600 g vetemjöl, av kulturspannmål
  • neutral olja

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Obs! En dags jästid tillkommer.

LÄS VIDARE

Hon lagar framtidens mat av tång och strandväxter

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Klimatsmart mat

MER OM GODARE

Goda tångmoln – perfekta som snacks

10 min

”Painpizza” med ricotta, fänkål och oliver

1 h 10 min

Saffransquinoa

30 min

Apelsinsallad på julbordet

15 min

Tångtacos

50 min

Dovhjortstartar med rödbetor, spiskummin, brynt smör och havgusost

Krämig havreotto – i stället för risotto

50 min

Morotssås med soltorkade tomater

1 h

Grekisk köttfärssås med spagetti

1 h

Bibimbap på svenska

40 min

Smarta sista minuten-tipsen till julbordet

Så fermenterar du grönsaker

Hon lagar god mat på tång och strandväxter

Vad vill du tugga på 2022?

Billig och god mat – bra för hälsan och planeten

Zeina Mourtada och Paul Svensson släpper klimatsmart kokbok

Släng inte överbliven frukost – fixa ”gofika”

Skippa svinnet – spara 1180 kronor i månaden

Gjorde lyxig glass på rostad äppelskrutt

Här ger Gustav Leonhardt vilda tips

Så blir laxen smartare mat

Vinodlare: ”Vattenbrist har blivit en mardröm”

Yoghurtbars

10 min

Bananbröd

50 min