Biff Wellington – smördegsinbakad oxfilé

Av Godare

(37)

Vad tycker du?

Biff Wellington – smördegsinbakad oxfilé

Biff Wellington – smördegsinbakad oxfilé, en riktig nostalgiklassiker som står sig än i dag. Här är en variant där vi bakat in biffarna separat så kan var och en få så genomstekt kött som de föredrar. Madeirasås är också gott till den här rätten.

Smördegsinbakad oxfilé är lyxigt och väldigt gott.

Ingredienser

  • 800 gOxfilé
  • Salt och svartpeppar
  • 1 msksmör
  • 400 gSmördeg, fryst, gärna i kvadrater
  • 2 äggulor

Fyllning

  • 150 gChampinjoner
  • 1 Schalottenlök
  • 70 gBacon
  • 1 msksmör
  • 0,5 dlCrème fraiche
  • 1 msktimjan, färsk

Servera med

  • sparris
  • hasselbackspotatis

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Biff Wellington – smördegsinbakad oxfilé