Radjama – böngryta från Kashmir

Av Godare

(32)

Vad tycker du?

Radjama – böngryta från Kashmir

Radjama är en härligt mustig och kryddig bönröra från Kashmir. Servera gärna med ett smaksatt ris, till exempel med lök, vitlök och gurkmeja.

Recept ur Malin Mendels kokbok ”Mitt indiska liv”.

Radjama från Kashmir

Ingredienser

  • 2 mskRapsolja
  • 1 tskspiskumminfrön
  • 1 kashmiri chili, torkad, kan uteslutas
  • 1 röd chili, hackad
  • 1 mskingefära, färsk, riven
  • 2 lökar, röda eller gula, hackade
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 mskGaram masala
  • 0,5 tskGurkmeja
  • 1 tskKoriander, malen
  • 1 tskmald spiskummin
  • 6 tomater, hackade
  • 1 nypasalt
  • 1 nypasocker, eventuellt
  • 460 gkidneybönor, avrunna och sköljda
  • 1 dlVatten, eller mer
  • 1 klicksmör, eller ghee
  • Salt och svartpeppar

Till servering

  • ris, av någon sort
  • grönsallad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Radjama – böngryta från Kashmir