Pot de crème med inlagda bär
Foto: Norstedts
Pot de crème med inlagda bär

Pot de crème med inlagda bär

4 (5 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Pot de crème är barnsligt gott, som len, lyxig vaniljpudding som ändå känns vuxen tack vare de inlagda bären som serveras till. Det är också smidigt att allt går att förbereda flera dagar i förväg och bara slänga in i ugnen en stund innan de ska ätas.

Recept ur boken ”Vinter hos Wood” av Sofia Wood.

Pot de crème med inlagda bär

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk, standard 3%
  • 6 msk socker
  • 1 vaniljstång, delad på längden
  • 1 krm äkta vaniljpulver
  • 4 äggulor
  • Inlagda bär

  • 3 dl vatten
  • 4 dl strösocker
  • 1 st citron, zesten
  • 300 g björnbär, frysta

Gör så här

Laddar ...

MER OM GODARE