Allt i en gryta: One pot rice med lax och torsk

3,7 (116 röster)

Så fixar du veckans godaste middag

Middagstips

Här är en riktig favorit: One pot rice!

Du lagar allt i en gryta, det är superenkelt och perfekt när du vill hinna med annat.

– Det doftar fantastiskt! Den här rätten kan du också variera med kött, kyckling eller göra helt vegetariskt, tipsar tv-kocken Markiz Tainton.

Häng med när hon lagar one pot rice – här i videoklippet.

One pot rice med lax och torsk

  • Ingredienser

  • 5 msk vegetabilisk olja
  • 200 g grekisk yoghurt, eller naturell
  • 4 msk ingefära, finriven
  • 3 vitlöksklyftor, finrivna
  • 5 tsk kummin, mald
  • 1 lime, zest och juice
  • 1 grön chili, finhackad
  • 800 g lax, och torsk
  • 400 g basmatiris, långkorningt
  • 2 rödlökar
  • 5 dl fiskbuljong
  • 0.5 dl grädde
  • 1 tsk saffran, hela strängar
  • 2 msk koriander, finhackad
  • 2 msk mynta, finhackad
  • granatäppelkärnor

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Här ser du hela Markiz Taintons tv-program

Markiz Tainton var med i Sveriges Mästerkock 2014 och är i dag en älskad matkreatör och tv-kock. Nu är hon aktuell med säsong 2 av sin programserie på tv-kanalen Godare.

.

Godare ser du på Telenor, Com Hem, Canal Digital, Ownit, Viasat och Aftonbladet (utvalda program).

One pot rice – allt gott i en gryta.
Till shoppen

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Markiz Tainton – matkreatör

Recept

MER OM GODARE

Vad blir det till middag?

Markiz goda kyckling

35 min

Vanliga missen många gör när de steker

Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz

Markiz Tainton svarade på frågor om godaste helgmaten

Smarta knepet när du saltat maten för mycket

Läs chatten med Markiz om helgens godaste rätter

Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker

Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk

Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott

Ärtröra med smak av basilika

Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan

Så gör du frasiga kokosvåfflor

Flankstek med ugnsbakad blomkål

1 h 15 min

Tricket som tar kryddorna till en ny nivå

Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor

Mandelröra med ricotta och mynta

Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen

Därför ska du aldrig riva vitlök

Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt

Laga Markiz krämiga pasta

50 min

Vindaloo med grillade lammspett, naanbröd och rostade nötter

1 h 30 min

Langos som du kan göra hemma

1 h

Så väljer du rätt citroner i affären

25 min