Pasta med citron, kapris och grönkål.
Foto: Tina Axelsson
Pasta med citron, kapris och grönkål.

Pasta med citron, kapris och grönkål

3,8 (6 röster)

Hur ofta jag än lagar pasta så lär jag mig aldrig att koka rätt mängd. Detta är ett gott sätt att ta tillvara överbliven pasta, säger Karolina Sparring, receptkreatör och kokboksförfattare.

Recept ur Karolina Sparrings nya kokbok ”Veckan före löning” (Norstedts).

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 4 portioner pasta
  • 1 dl olivolja
  • 4 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 röd chili, eller chiliflakes
  • 2 msk kapris
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 l grönkål, grovhackad eller spenat
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Av: Aftonbladet