Ragu på högrev

Av Godare

(43)

Vad tycker du?

Ragu på högrev

Den här ragun är en långkokt köttgryta där köttet tillagats så länge att det blivit mört och trådigt. En oerhört mustig rätt.

Recept ur boken ”Köttfärssås” av Jason Diakité, Joel Åhlin och Harald Wachtmeister (Mondial förlag).

Fredrik Skogkvist

Ingredienser

  • 1 kgHögrev, i grytbitar
  • 50 gsmör
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 medelstorLök, gul
  • 2 morötter
  • 2 stjälkblekselleri
  • 4 vitlöksklyftor, rivna
  • 0,5 dlTomatpuré
  • 3 dlrött vin
  • 2 burkarkörsbärstomater
  • 1 lköttbuljong
  • 4 kvistartimjan
  • 4 lagerblad
  • Salt
  • svartpeppar, nymald
  • muskotnöt, riven

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Ragu på högrev

Ämnen