Baka enkelt grytbröd med oliver

3,2 (127 röster)

Bakrecept

Det här enkla grytbrödet kommer vi att baka om och om igen. Så enkelt men ändå fantastiskt gott med en härligt knaprig yta. Knacka i botten av brödet för att veta att det är genomgräddat, det ska låta ihåligt.

OBS! Brödet ska jäsa 12–18 timmar och sedan ytterligare en timme efter utbakning.

Grytbröd med oliver

  • Ingredienser

  • 9 dl vetemjöl
  • 1 tsk torrjäst
  • 1.5 tsk salt
  • 5 dl fingervarmt vatten
  • 100 g oliver

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Knacka i botten av brödet, låter det ihåligt är det färdiggräddat.

LÄS VIDARE

Chili cheese friterade i rispapper

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Bröd recept

Recept

Bakning

MER OM GODARE

Baklava cheesecake med filodeg

Gudomligt goda citronbullar

3 h

Snickerskaka – baka enkelt utan ugn

20 min

Frasiga och snabba frukostfrallor utan jäsning

35 min

Uppsving för mackan: ”Blir helt ny upplevelse”

Knepet som kan göra landslaget till vinnare

Bönsoppa från Balkan med kryddig korv

1 h 15 min

Så gör du Adam Thulins finalförrätt

40 min

Jianbing – kinesisk gatumat

50 min

Krispig potatis med gremolata och smetana

45 min

Mästerkockens spicy lobster roll

15 min

Baka blåbärscheesecake utan ugn

45 min

Lättbakad hallongrottkladdkaka

30 min

Thai eggs son in law

40 min

Egg benedict med lax och pepparrotshollandaise

40 min

Bakad torskrygg med örtig hollandaisesås

1 h 10 min

Sallad niçoise – fransk salladsklassiker

20 min

Diana Dontsovas röda linssoppa

30 min

Asiatisk nudelbowl

45 min

”Sloppy Joe” med pulled vego

45 min

Bestseller bowls

1 h

Syrligt krispig surf ’n’ turf

45 min

Karamelliserad lökkräm med parmesan

45 min

Krispiga Kycklingkrokett med pecorino

40 min