Kryddstekt blomkål
Bjud på Paul Svenssons kryddstekta blomkål med fräsch raita på gurka, grekisk yoghurt och färsk mynta. ”Att bygga en rätt utifrån att allt på råvaran ska användas är en underbar känsla. Här får man ut fyra saftiga ”biffar” och dessutom ”couscous” från blomkålen”, säger han.
Recept från bokeb ”Grönsaker A-Ö” av Paul Svensson.
Ingredienser
- 2 blomkål, medelstora
- 1 tskspiskummin, malen
- 1 tskrivet citronskal
- 0,5 Gul lök
- 0,5 vitlöksklyfta
- 2 mskjapansk soja
- 250 gSkogschampinjoner
- 1 kvistbacktimjan, eller vanlig timjan
- 5 dlVatten
- 1 msksmör
- 0,75 dlRapsolja, neutral
- Salt
- nymalen svartpeppar
Raita
- 1 gurka
- 4 dlgrekisk yoghurt, 10 procent fetthalt
- 0,5 krukaMynta, hackad
- Salt
- nymalen svartpeppar