Smörrebröd med: varmrökt lax. Smaksätt aiolin med 1 kuvert, saffran. Gott till fisk och skaldjur.
Foto: Åsa Dahlgren
Smörrebröd med: varmrökt lax. Smaksätt aiolin med 1 kuvert, saffran. Gott till fisk och skaldjur.

Smörrebröd Falkenberg – varmrökt lax med gremolata

3,7 (3 röster)

I trakterna kring Falkenberg finns finfin varmrökt lax – alldeles ljuvlig att ha på smörrebrödet. Aioli eller hollandaisesås kan man köpa färdig och smaksätta med lite citron

Recept från boken Smörgåstårtor och smörrebröd (Semic). Recept: Birgit NIlsson Bergström, foto: Åsa Dahlgren.

Smörrebröd Falkenberg – varmrökt lax med gremolata

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 4 brödskivor, tunna, mörkt grovt bröd, till exempel pumper-nickel
  • smör
  • 250 g varmrökt lax
  • Ailoi

  • 2 dl majonnäs
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 tsk citronskal
  • Gremolata

  • 0.5 dl persilja, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • citron, pressad saft
  • ärtskott

Gör så här

Av: Aftonbladet

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MAT & DRYCK