Köttfärsgryta
Köttfärsgryta

Mustig köttfärsgryta

3,7 (1303 röster)

Läckra recept på snabb, god och billig mat av matbloggaren Jenny Warsén

Köttfärsgryta – enkel och god vardagsrätt som gillas av de allra flesta. För vegetarisk variant är det enkelt att byta köttfärs och köttbuljong mot vegetariskt alternativ. Gör gärna en storkok och frys in det som blir över. Recept ur kokboken ”Snabbt, gott & billigt” av Jenny Warsén.

Köttfärsgryta

  • Ingredienser

  • 1 kg blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter
  • 8 potatisar , små, fasta
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 l vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 2 msk kinesisk soja
  • 800 g krossade tomater
  • 1.5 msk paprikapulver
  • 0.5 msk sambal oelek, kan uteslutas
  • salt och peppar
  • smör , att steka i
  • Till servering

  • créme fraiche
  • bröd

Gör så här

LÄS VIDARE