Zucchinilasagne med köttfärs

Av Nina Kindbro

(12)

Vad tycker du?

Zucchinilasagne med köttfärs

Zucchinilasagne – med köttfärs. Nu är det högsäsong för zucchini och det är lätt att få tag på fina exemplar. Servera den rykande varm och krämig tillsammans med en sallad.

Zucchinilasagne

Ingredienser

  • 500 gnötfärs, eller lammfärs
  • 1 klicksmör, att steka i
  • 3 mskTomatpuré
  • 1 dlVatten
  • 5 soltorkade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt och peppar, efter smak
  • 1 zucchini, stor eller två små
  • 2 mskOlivolja
  • 100 gost, riven
  • färska örter, t ex basilika och timjan

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Zucchinilasagne med köttfärs

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.