Börek med pumpafyllning

Av Godare

(11)

Vad tycker du?

Börek med pumpafyllning

Börek i form av en orm som slingar sig över en bädd av gröna blad och groddar. Fyllningen får att variera och den här innehåller bland annat, lök, butternutpumpa och fetaost.

Recept ur kokboken ”Little green kitchen” av David Frenkiel och Luise Vindahl, Norstedts.

Bjud på börek i form av en orm.

Ingredienser

Fyllning

  • 2 mskOlivolja
  • 2 lökar, gula, skalade och finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
  • 1 tskOregano, torkad
  • 1 butternutpumpa, ca 750 g, skalad och urkärnad
  • 0,5 tskKanel, malen
  • 100 gSpenat, eller mangold, endast bladen, grovhackade
  • 1 knippebladpersilja, liten
  • 2 mskcitron, pressad saft
  • 300 gFetaost, smulad
  • Flingsalt
  • svartpeppar

Pensling

  • 2 ägg
  • 1 dlNaturell yoghurt
  • 4 mskOlivolja, eller smält smör
  • 1 mskSesamfrön, svarta och vita eller svartkumminfrön, att strö över

Övrigt

  • 9 filodegsark, eller yufkaplattor

Till servering

  • russin
  • morotsremsa
  • mâchesallat
  • mungbönsgroddar
  • vindruvor
  • sesamfrön

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Börek med pumpafyllning