Glutenfria kanelbullar – så blir de perfekta

Av Godare

(124)

Vad tycker du?

Glutenfria kanelbullar – så blir de perfekta

Smakrika och saftiga – så ska kanelbullarna vara. Även de glutenfria. Här är ett recept som blir så gott att alla, även de som tål gluten, vill vara med på bullfesten. Recept ur ”Bara bullar – en bakläxa” av bullbakarproffset Birgit Nilsson Bergström.

Glutenfria kanelbullar

Ingredienser

  • 25 gJäst för söta degar
  • 2,5 dlmjölk
  • 1 tskKardemumma, stött
  • 60 gströsocker
  • 1,5 mskpsyllium fiberhusk
  • 55 gPotatismjöl
  • 50 grismjöl
  • 110 gmajsmjöl
  • 75 gSmör , rumsvarmt
  • 1 krmSalt

Till utbakning

  • majsstärkelse

Fyllning

  • 75 gSmör , rumsvarmt
  • 1 dlströsocker
  • 1 mskKanel

Pensling

  • 1 ägg, uppvispat, + lite salt + lite vatten

Garnering

  • pärlsocker

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Glutenfria kanelbullar – så blir de perfekta