Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd Goda efterrätter som garanterat gör succé Efterrätter - Recept på goda desserter
– Marängsviss är nog det godaste som finns men den måste inte serveras i en stor hög. Här är en elegant uppläggning som får den att kännas extra lyxig.
Här visar Emma Brink Rask hur du gör den läckra desserten och tre andra helt oemotståndliga favoriter som garanterat gör succé.
Recept ur boken ”Desserter”.
Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd 3 tim 20 min 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 8 portioner 10 portioner 12 portioner Ingredienser Maräng 50 g äggvita 45 g strösocker 60 g florsocker 1 msk pistagenötter, hackade Passionsfruktcurd 90 g strösocker 55 g ägg 50 g äggulor 100 g passionsfrukter, saften 50 g smör , skuret i mindre bitar Servering 3 dl vispgrädde 250 g färska hallon hallonpulver Foto: Björn Lindahl
I videon visar Emma Brink Rask hur du lyckas med din uppläggning.
Foto: Björn Lindahl
En elegant uppläggning ger marängsvissen en extra guldkant.
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Lemon curdglass – gräddig och len.
”Syndigt god. Bara två ingredienser, förutom lemon curd”. Ingen kommer att kunna gissa att den är gjord utan glassmaskin.
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Liten prinsessbakelse.
”Här har jag tagit en genväg genom att göra prinsessbakelser av rulltårta. Det är både supersmidigt och roligt!”
Laddar ...
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Änglamat – en riktig klassiker.
Änglamat är kanske en av våra äldsta och enklaste desserter. Består av valfria smulade kakor, sylt och vispad grädde. Jättegott!
LÄS VIDARE MER OM GODARE
Får jag inte dessert blir jag arg! Änglamat med lingon och kardemummadrömmar Pavlova – efterrätten som alltid imponerar
Emma Brink Rasks bästa våffelrecept
Våffelknepet för att få riktigt frasiga våfflor Affogato – enkel kaffedessert på italienska Hallon- och körsbärssemifreddo
Kokböcker: Här är årets tips på bokrean
Så bakar du gott bröd – snabbt och enkelt
Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker
Böcker som kan förändra ditt liv: 7 tips
Rosa rätter på Alla hjärtans dag
Filip Poon: Så startar du en matkanal på Youtube Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Grillböcker: Här är bästa grillrecepten Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Grilltillbehör: Allt du behöver för grillningen Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Köksprylar: 7 tips alla borde ha hemma Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Kolgrill: Här är årets köptips Lingon- och kardemummasill Röd currysill – inlagd sill med heta smaker Äggwraps med feta, sparris och avokado Rågbruschetta med skinka och pocherat ägg
Får jag inte dessert blir jag arg! Änglamat med lingon och kardemummadrömmar Pavlova – efterrätten som alltid imponerar
Emma Brink Rasks bästa våffelrecept
Våffelknepet för att få riktigt frasiga våfflor Affogato – enkel kaffedessert på italienska Hallon- och körsbärssemifreddo
Kokböcker: Här är årets tips på bokrean
Så bakar du gott bröd – snabbt och enkelt
Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker
Böcker som kan förändra ditt liv: 7 tips
Rosa rätter på Alla hjärtans dag
Filip Poon: Så startar du en matkanal på Youtube Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Grillböcker: Här är bästa grillrecepten Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Grilltillbehör: Allt du behöver för grillningen Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Köksprylar: 7 tips alla borde ha hemma Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Kolgrill: Här är årets köptips Lingon- och kardemummasill Röd currysill – inlagd sill med heta smaker Äggwraps med feta, sparris och avokado Rågbruschetta med skinka och pocherat ägg