Därför ska du aldrig riva vitlök

Av: 

Aftonbladet

Godare

Använder du ett rivjärn när du ska i med vitlök i stekpannan? Snälla gör inte det, säger tv-kocken och matkreatören Markiz Tainton. Här visar hon ett mycket bättre sätt – för en rundare och mildare smak.

Markiz Taintons nya tv-program

Markiz Tainton var med i Sveriges Mästerkock 2014 och är i dag en älskad matkreatör och tv-kock. Nu är hon aktuell med ett eget program på tv-kanalen Godare. I serien bjuder hon bland annat på en krämig grön shakshuka, en pumpapasta med knaperstekt sidfläsk och flera lyxiga och enkla tapas.

– Sedan gör jag också fantastiska matvåfflor som man gör på kokosfett, rismjöl och kokosvatten.

Du kan också se programmen på Aftonbladet Mat & dryck.

Till shoppen
Publisert:

LÄS VIDARE

Så blir potatismos fluffigt och extra gott

ÄMNEN I ARTIKELN

Godare

Recept

Markiz Tainton – matkreatör

MER OM GODARE

Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk

Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt

Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan

Så gör du frasiga kokosvåfflor

Tricket som tar kryddorna till en ny nivå

Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor

Mandelröra med ricotta och mynta

Smarta knepet när du saltat maten för mycket

Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen

Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott

Ärtröra med smak av basilika

Vanliga missen många gör när de steker

Superenkel middag: Laga allt i en gryta

1 h 10 min

Läs chatten om helgens godaste grillmat med Markiz Tainton

Frasiga, matiga våfflor med crunchiga röror

45 min

Tapasfest med Markiz

2 h

Packat för picknick – Markiz Tainton tipsar

Laga Markiz krämiga pasta

50 min

Flankstek med ugnsbakad blomkål

1 h 15 min

Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz

Läs chatten med Markiz om helgens godaste rätter

Jordgubbssalsa – perfekt till grillat

20 min

Markiz Tainton svarade på frågor om godaste helgmaten

Glaze med smak av rabarber

20 min