Därför ska du aldrig riva vitlök

Av: 

Aftonbladet

Godare

Använder du ett rivjärn när du ska i med vitlök i stekpannan? Snälla gör inte det, säger tv-kocken och matkreatören Markiz Tainton. Här visar hon ett mycket bättre sätt – för en rundare och mildare smak.

Markiz Taintons tv-program

Markiz Tainton var med i Sveriges Mästerkock 2014 och är i dag en älskad matkreatör och tv-kock. Nu är hon aktuell med ett eget program på tv-kanalen Godare. I serien bjuder hon bland annat på en krämig grön shakshuka, en pumpapasta med knaperstekt sidfläsk och flera lyxiga och enkla tapas.

– Sedan gör jag också fantastiska matvåfflor som man gör på kokosfett, rismjöl och kokosvatten.

Du kan också se programmen på Aftonbladet Mat & dryck.

Bonniers kokbok, jubileumsutgåva

Wretman, Tore / Tunberger, Pernilla

Bonniers kokbok, jubileumsutgåva

589,00 kr

Tillfälligt slut

Till shoppen
Publisert:

LÄS VIDARE

Så blir potatismos fluffigt och extra gott

ÄMNEN I ARTIKELN

Godare

Recept

Markiz Tainton – matkreatör

MER OM GODARE

Flankstek med ugnsbakad blomkål

1 h 15 min

Läs chatten om helgens godaste mat med Markiz Tainton

Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz

Välkommen till tv-kanalen Godare

Undvik missen – det är så här du ska marinera

20 min

Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker

Den enda dressingen som du behöver i köket

30 min

Det NYA tricket som tar sparris till nya höjder

25 min

Markiz Taintons härliga brunch

1 h 40 min

Ögongodis för foodies – 7 matprogram du kan streama nu

Felet som alla gör med tomatpuré

Här lagar Filip Poon sin absolut bästa kebab

30 min

Så lyckas du koka pasta perfekt – varje gång

Krämig lasagne med aubergine

1 h 30 min

Världens godaste röra med aubergine-tricket

40 min

Mustig fiskgryta med marockanska smaker

45 min

Markiz magiska topping på lasagne

Kockens smarta knep för krämigare äggröra

9 goda recept med pumpa

Het apelsinsallad med friterad fetaost

35 min

Nytt Godare-magasin: Mat till julens alla fester

Kockparet: Mat är ju kärlek

Lammlägg med kikärter, oliver och couscous

3 h 20 min

Stekta äggnudlar – så lagar du Filip Poons recept

30 min