Därför ska du aldrig riva vitlök
Uppdaterad:
Godare
Använder du ett rivjärn när du ska i med vitlök i stekpannan? Snälla gör inte det, säger tv-kocken och matkreatören Markiz Tainton. Här visar hon ett mycket bättre sätt – för en rundare och mildare smak.
Markiz Taintons nya tv-program
Markiz Tainton var med i Sveriges Mästerkock 2014 och är i dag en älskad matkreatör och tv-kock. Nu är hon aktuell med ett eget program på tv-kanalen Godare. I serien bjuder hon bland annat på en krämig grön shakshuka, en pumpapasta med knaperstekt sidfläsk och flera lyxiga och enkla tapas.
– Sedan gör jag också fantastiska matvåfflor som man gör på kokosfett, rismjöl och kokosvatten.
Du kan också se programmen på Aftonbladet Mat & dryck.
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Vanliga missen många gör när de steker
Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt
Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan
Smarta knepet när du saltat maten för mycket
Så gör du frasiga kokosvåfflor
Tricket som tar kryddorna till en ny nivå
Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor
Mandelröra med ricotta och mynta
Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen
Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott
Ärtröra med smak av basilika
Superenkel middag: Laga allt i en gryta
1 h 10 min
Frasiga, matiga våfflor med crunchiga röror
45 min
Tapasfest med Markiz
2 h
Laga Markiz krämiga pasta
50 min
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
Flankstek med ugnsbakad blomkål
1 h 15 min
Markiz Tainton svarade på frågor om godaste helgmaten
Få inspiration till helgens matlagning från chatten
Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker
Vindaloo med grillade lammspett, naanbröd och rostade nötter
1 h 30 min
Markiz goda kyckling
35 min
Lyxa till maten med smörslungad potatis
Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk
Vanliga missen många gör när de steker
Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt
Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan
Smarta knepet när du saltat maten för mycket
Så gör du frasiga kokosvåfflor
Tricket som tar kryddorna till en ny nivå
Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor
Mandelröra med ricotta och mynta
Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen
Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott
Ärtröra med smak av basilika
Superenkel middag: Laga allt i en gryta
1 h 10 min
Frasiga, matiga våfflor med crunchiga röror
45 min
Tapasfest med Markiz
2 h
Laga Markiz krämiga pasta
50 min
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
Flankstek med ugnsbakad blomkål
1 h 15 min
Markiz Tainton svarade på frågor om godaste helgmaten
Få inspiration till helgens matlagning från chatten
Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker
Vindaloo med grillade lammspett, naanbröd och rostade nötter
1 h 30 min
Markiz goda kyckling
35 min