Sugo suqaar är en mustig somalisk gryta.
Foto: Khadijas Kitchen
Sugo suqaar är en mustig somalisk gryta.

Sugo suqaar – somalisk köttgryta

4,6 (20 röster)

Khadijas recept på den mustiga grytan

Middagstips

Sugo suqaar är en mustig somalisk gryta som får puttra med härliga kryddor i tomatsås. Servera med pasta, chilisås och banan.
– Jag vet att många inte tycker om att ha banan i maten, men man måste våga testa, säger Khadija Mahamud som driver bloggen Khadijas Kitchen.

Foto: Khadijas Kitchen
Köttgrytan kan även ätas med bröd.

Tips! Byt ut pastan mot tunnbröd, ris eller bröd om du vill!

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 300 g högrev, av nötkött
  • 0.5 purjolök
  • 1 gul lök
  • 4 vitlök
  • 2 msk xawaash, somalisk krydda
  • 1 tsk gurkmeja
  • färsk koriander
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl vatten
  • 3 msk matolja
  • 1 tärning köttbuljong, eller 2
  • 1 röd paprika, finhackad
  • 1 grön paprika, finhackad

Gör så här

LÄS VIDARE

MER OM GODARE