Kisir är min absoluta favorit till bufféer, kött och andra kalla rätter, säger Ayla Canpunar.
Kisir är min absoluta favorit till bufféer, kött och andra kalla rätter, säger Ayla Canpunar.

Couscoussallad ”Kisir”

3,8 (28 röster)

Kisir – passar utmärkt som tillbehör till grillat och annat gott, tipsar matkreatören Ayla Canpunar.

– Jag kan sätta allt på att det här den godaste couscoussalladen ni någonsin kommer att äta, för det är så mycket smaker i den. Allt från örter som persilja, grönsaker som lök och tomat, sen är det ganska mycket syra i den från citron.

Couscoussallad ”Kisir”

  • Ingredienser

  • 225 g couscous
  • 3 dl vatten
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 2 dl bladpersilja, finhackad
  • 3 gröna sivripaprikor, tärnade
  • 3 stjälkar salladslök, tunt skivade
  • 1.5 msk tomatpuré
  • 1.5 msk paprikapuré
  • 2 citron
  • 1.5 dl rapsolja
  • salt och peppar
  • chiliflakes
  • 2 msk granatäppelsirap

Gör så här

LÄS VIDARE