Ayla Canpunar

Av Ayla Canpunar

Couscoussallad ”Kisir”

Av Ayla Canpunar

(48)

Vad tycker du?

Couscoussallad ”Kisir”

Kisir – passar utmärkt som tillbehör till grillat och annat gott, tipsar matkreatören Ayla Canpunar.

– Jag kan sätta allt på att det här den godaste couscoussalladen ni någonsin kommer att äta, för det är så mycket smaker i den. Allt från örter som persilja, grönsaker som lök och tomat, sen är det ganska mycket syra i den från citron.

Kisir är min absoluta favorit till bufféer, kött och andra kalla rätter, säger Ayla Canpunar.

Ingredienser

  • 3 dlCouscous
  • 3 dlVatten
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 2 dlBladpersilja, finhackad
  • 3 gröna sivripaprikor, tärnade
  • 3 stjälkarsalladslök, tunt skivade
  • 1,5 mskTomatpuré
  • 1,5 mskpaprikapuré
  • 2 citron
  • 1,5 dlRapsolja
  • Salt och peppar
  • chiliflakes
  • 2 mskgranatäppelsirap

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Couscoussallad ”Kisir”

Ayla Canpunar

Ayla Canpunar

Göteborgaren Ayla Canpunar började laga mat redan som nioåring. Hon kommer från en restaurangfamilj och ett hem fyllt med matglädje. 2021 kom hon på andra plats i ”Sveriges Mästerkock” som en av tävlingens yngsta deltagare någonsin. I Godare-serien ”Matglädje med Ayla” bjuder hon på hemlagad mat med familjär känsla. Alltid gott och enkelt. Med sin turkiska bakgrund visar hon rätter som kebab och kisir.

Visa 29 recept