Gratinerad hummer med basilika och citronmajonnäs

Av Godare

(4)

Vad tycker du?

Gratinerad hummer med basilika och citronmajonnäs

Gratinerad hummer – festligt, lyxigt och mycket gott. Här serverad med citronmajonnäs. Som ett giftermål mellan lyx och snabbmat, och ett mycket lyckat sådant. Färsk hummer är godare, men mycket dyrare och onödigt när du ska gratinera.

Gratinerad hummer med basilika och citronmajonnäs

Ingredienser

  • 2 fryst hummer, färsk är godare, men mycket dyrare och onödigt här
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 mskpersilja, hackad
  • 3 mskBasilika, hackad
  • 4 mskparmesan, eller västerbottenost
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 tskosötad senap
  • 1 krmCayennepeppar
  • Salt

Citronmajonäs

  • 2 Äggula
  • 0,5 tskosötad senap
  • 1 citron
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • 1,5 dlolja

Svartrot

  • 150 gSvartrot, eller sparris
  • 4 skivormörkt osötat bröd

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Gratinerad hummer med basilika och citronmajonnäs

Ämnen