Krämig polenta med svamp och kikärtor

Av Godare

(14)

Vad tycker du?

Krämig polenta med svamp och kikärtor

Krämig polenta med svamp och kikärtor – italienarnas förkärlek för polenta har smittat av sig. Man kan använda det i frukostgröten eller till att sätta en matigare twist på den, som i det här receptet med svamp. Perfekt som förrätt.

Vegetarisk polenta

Ingredienser

Polenta

  • 4,75 dlKokosmjölk
  • 7 dlVatten
  • 0,5 tskSalt

Svampblandning

  • 300 gKantareller, eller champinjoner
  • 1 shalottenlök
  • 3 mskRosmarin färsk
  • 1 mskOlivolja
  • 1 burk kikärter à 400 g
  • 0,5 mskSojasås
  • 1 mskBalsamvinäger Vit
  • Salt och peppar, efter smak
  • 20 gMjölkfritt Margarin, en klick för stekning

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Krämig polenta med svamp och kikärtor