Pasta Alfredo med kyckling.
Foto: Thinkstock
Pasta Alfredo med kyckling.

Pasta Alfredo med kyckling och ärter

3,6 (228 röster)

Pasta Alfredo tillhör kanske inte de smalaste rätterna men ack så god. Med kyckling, krämig pasta och ärtor når den nya nivåer.

Pasta Alfredo med kyckling och ärter

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 300 g pasta
  • 3 kycklingfiléer
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2.5 dl grädde
  • 2.5 dl vatten
  • 50 g smör
  • 250 g parmesanost
  • 2 dl ärter, gröna
  • 3 krm salt
  • 3 krm peppar

Gör så här

Av: Nina Kindbro

Laddar ...

Goda viner till receptet

Monica Åhlund, VD och sommelier, Vinguiden:

  • Matens karaktär: Sälta, sötma, krämighet, kryddighet.

  • RÖTT VIN: Till denna milda rätt, med sin krämighet och sälta, vill vi ha ett fruktigt lättare vin med liten strävhet och örtighet som passar väl med rättens gröna toner. Vinet jag valt är gjort på druvan Gamay.

  • Maison Louis Max Grande Cuvée, 2018. Art nr 2417. Grande Cuvée Rouge är ett elegant, friskt och fruktigt rött vin.  De sammetslena tanninerna bidrar till vinets elegans och frukten är rödbärig med smaker av röda körsbär, vildhallon, skogsbär och örter.

  • VITT VIN: Det vita vinet jag väljer har lite kraft, toner av fat och en rejäl fruktighet som passar bra med de salta elementen i rätten. Vinet är gjort på druvan Chardonnay.

  • Saint Clair Vicar’s Choice Barrel Chardonnay, 2018. Art nr 2188. Smörigt vin med inslag av nötter, fat tropisk frukt och citrus. Lång eftersmak där fattonerna dominerar.

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK