Havrekakor med kardemumma

Av Nina Kindbro

(13)

Vad tycker du?

Havrekakor med kardemumma

Havrekakor – de här doftar och smakar härligt av kardemumma, stöt i en mortel och känn hur det doftar. Sötningen är lite så kakorna passar fint till mellis eller kvällsfikat.

Havrekakor med kardemumma

Ingredienser

  • 0,5 mskKardemummakärnor
  • 2 dlhavregryn
  • 2 dldinkelmjöl, eller vetemjöl, siktat
  • 1 dlRåsocker
  • 2 tskBakpulver
  • 2 krmflingsalt
  • 125 gsmör
  • 1 tskkallt vatten, eventuellt
  • 100 gMörk Choklad 70%, kan uteslutas

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Havrekakor med kardemumma

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.