Havrekakor med kardemumma
Havrekakor med kardemumma

Havrekakor med kardemumma

4,3 (10 röster)

Matsmarta onsdag

Havrekakor – de här doftar och smakar härligt av kardemumma, stöt i en mortel och känn hur det doftar. Sötningen är lite så kakorna passar fint till mellis eller kvällsfikat. Recept ur Göra gott av Malin Landqvist och Victoria Voss.

1 portion i receptet blir cirka 30 kakor.

Havrekakor med kardemumma

  • Ingredienser

  • 0.5 msk kardemummakärnor
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl dinkelmjöl, eller vetemjöl, siktat
  • 1 dl råsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • flingsalt
  • 125 g smör
  • 1 tsk kallt vatten, eventuellt
  • 100 g mörk choklad 70%, kan uteslutas

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Till shoppen

LÄS VIDARE

Klimatsmart mat för unga – ny kokbok i ”Greta-anda”

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Kakrecept

Fika recept

Bakning

Klimatsmart mat

MER OM GODARE

Klimatsmart mat för ”Greta-generationen”

Så blir brödet saftigt, gott och svinnsmart

De drog dit pepparn växer för bättre smak

Dan dan-nudlar – streetfood från Sichuan

Krossad vitlökspotatis

15 min

Blodpudding med krispig kål och lingon

30 min

Spaghetti med linsbolognese

30 min

Majskolvar och elotes

30 min

Nudlar med viltskav och svamp

30 min

Matvetesallad med ägg och tonfisk

30 min

Gräddfilspannacotta med jordgubbar

20 min

Vegansk kladdkaka med päron

45 min

Veganska vaniljhjärtan

45 min

Stekt hälleflundra med blomkålskräm

1 h

Friterad kyckling med currykräm

1 h

Panang loog chin nua – thai-köttbullar i jordnötssås

30 min

Vegansk citronmarängpaj

1 h 20 min

Sväng ihop en värmande soppa

Ugnsbakad spetskål och sötpotatis med chili- och ingefärsdressing

1 h

Blomkålssteaks med ingefära och curry

15 min

Bakat äppelmos – laga enkelt i ugn

Frasig fläsksida med misosky, palsternackspuré och brysselkål

1 h

Svarta bönburgare med picklad rödlök och pestokräm 

40 min

Myllymäkis ångade torsk med färsk lök, ägg och örter

1 h